Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Novice

Brezplačno testiranje za celiakijo v Lekarni Mirje

 

V Lekarni Ljubljana vam v sodelovanju s Fakulteto za farmacijo ter Inštitutom za metagenomiko in mikrobne tehnologije v okviru pilotnega evropskega projekta »V okviru projekta Po kreativni poti do znanja 2017-2020«, nudimo možnost brezplačnega testiranja za celiakijo. Brezplačno vam bomo izvedli hitri imunološki test (test na osnovi vzorca kapilarne krvi, vzete iz prsta) in genetski test za celiakijo (test na osnovi analize brisa ustne sluznice)

Testiranje poteka v Lekarni Mirje (Trg Mladinskih delovnih brigad 2, Ljubljana), in sicer od ponedeljka, 6. 7. 2020, do petka, 17. 7. 2020, vsak dan med 9:00 in 17:00. Število mest je omejeno, zato je predhodna rezervacija termina obvezna. Za rezervacijo se oglasite v Lekarni Mirje ali nas pokličite na tel. št.: 01 242 06 40.

V sklopu projekta želimo pri vas, uporabnikih naših storitev, izvesti tudi anonimno anketo, s katero želimo pridobili splošne informacije glede vašega interesa za izvajanje hitrih testov, nutrigenetskih in farmakogenetskih testov v lekarniškem okolju.

Z izrazom hitri test (POCT – »Point of care testi«) označujemo vse teste, ki se izvajajo neposredno ob bolniku (ob bolniški postelji, v lekarni, doma ...). V to skupino spadajo na primer merjenje plazemske koncentracije glukoze, holesterola in trigliceridov iz kapilarne krvi, določanje prisotnosti želodčne bakterije H. Pylori, prisotnost celiakije, razni urinski testi.

Pri nutrigenetskih testih gre za teste, s katerimi ugotavljamo povezave med prehrano in geni. Nutrigenetske DNK analize vam na primer nudijo personalizirana priporočila, ki vključujejo načrt prehranjevanja, uravnavanja telesne teže, izgube odvečne telesne mase in vaš osebni zdrav življenski slog.

S pomočjo Farmakogenetskih testov proučujemo genetske polimorfizme (modifikacije oziroma spremembe), ki vplivajo na presnovo in delovanje zdravil v našem telesu. Rezultati tovrstnih raziskav so nam lahko v pomoč pri izboljšanju učinkovitosti zdravljenja in zmanjšanju pojava neželenih učinkov zdravil. V kolikor za brezplačno testiranje za celiakijo niste zainteresirani ali se testiranja ne morete udeležiti, vas vseeno vljudno prosimo, da izpolnite kratko anketo. Na podlagi rezultatov želimo oceniti interes izvajanja tovrstnih testiranj v lekarniškem okolju.

Najlepše se vam zahvaljujemo za sodelovanje.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega asocialnega sklada.

Naši farmacevti svetujejo

Težave s prhljajem
Članki in nasveti

Težave s prhljajem

Prhljaj je ena od najpogostejših težav s kožo, vzrokov za njegov nastanek pa je lahko več. Kaže se s prekomernim luščenjem kože na poraščenih območjih glave. Najpogosteje na lasišču, lahko pa se pojavi tudi na bradi, v obrveh ali na drugih poraščenih območjih.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


Jamieson izbrani izdelki -15 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 15 % popusta na izbrane izdelke Jamieson. Akcija velja do 30. 4. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana. Popusti se ne seštevajo. 

Jamieson izbrani izdelki -15 %
Priporočamo
Redna cena: 19,79
Spletna akcijska cena: 15,83

S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri