Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Novice

Festival zdravja navdušil vse generacije

 

Križanke so minulo soboto postale središče zdravega načina življenja, saj je potekal celodnevni dogodek Festival zdravja. Ob svoji 65-letnici smo se v Lekarni Ljubljana odločili, da bomo svoje znanje brezplačno delili z obiskovalci, ki so se lahko udeležili številnih aktivnosti.

Prijetno sobotno dopoldne smo pričeli s pestrim program ob 9. uri v preddverju Križank. Tam so bile postavljene stojnice z izdelki za ohranjanje zdravja in za dobro počutje. Povabilu Lekarne Ljubljana na prvi Festival zdravja se je odzvalo več kot 30 podjetij in društev, in sicer Društvo za zdravje srca in ožilja, Društvo za osteoporozo, Zveza društev diabetikov, Europa Donna, Rdeči križ Slovenije, Društvo študentov farmacije in Društvo študentov medicine. Ti so obiskovalcem skupaj z magistri farmacije Lekarne Ljubljana nudili svetovanje o opravljenih meritvah. Obiskovalci so se lahko udeležili štirih zanimivih predavanj, opravljali smo brezplačne meritve glukoze v krvi, indeksa telesne mase, krvnega tlaka, venskega pretoka, kostne gostote, EKG in CO v izdihanem zraku.

Predsednica združenja Europa Donna Mojca Senčar je poudarila, da je takšen festival dobrodošel, saj so ljudje na njem pridobili pomembne informacije s področja zdravja. »Glede na številčen obisk, se mi zdi, da so se ljudje resnično začeli zavedati, kako pomembna je skrb za ohranjanje zdravja vsakega posameznika. Ljudje so izvedeli veliko novega in veliko spraševali, kar me nadvse veseli. Na naši stojnici Europe Donne so se ustavljale ženske, ki smo jih naučili pravilnega samopregledovanja dojk in povečali osveščenost o tem. Zanimivo se mi zdi, da veliko moških ne ve, da je rak dojke lahko tudi bolezen moških in menim, da smo v okviru Festivala zdravja prispevali k opravljanju izredno pomembnega dela,« je še dodala Senčarjeva.

Magistri farmacije Lekarne Ljubljana so predstavili novo lekarniško storitev, in sicer Pregled uporabe zdravil. Že z današnjim dnem bo storitev omogočena v 23-ih enotah Lekarne Ljubljana. Namen te storitve je povečanje poznavanja zdravil pacienta. Na posvetu se z magistrom farmacije preveri uporaba, shranjevanje ter ravnanje z zdravili. Storitev priporočamo predvsem tistim, ki uživajo pet ali več zdravil hkrati, prav tako pa želimo javnost osvestiti o preventivnih aktivnostih na področju zdravja.

Mag. farmacije Milan Balaban je povedal, da je na dogodku obiskovalce najbolj zanimalo, ali so njihova zdravila kompatibilna med seboj in kaj lahko storijo, da olajšajo stranske učinke. »Zelo pomembno je, da ljudje vedo, zakaj so jim zdravniki predpisali določena zdravila. V veliko primerih se je tudi boljše zdraviti in nadaljevati terapijo, kot pa zaradi stranskih učinkov prenehati z jemanjem zdravil. Upamo, da bomo z našo novo storitvijo pomagali našim pacientom in jim uspešno svetovali pri vseh vprašanjih,« je strnil svoje misli.

Pripravili smo tudi različne gibalne aktivnosti – obiskovalci so se tako udeležili energične zumbe, zaplesali pomlajevalno salso in se razgibali na jogi. Najmlajši so se lahko fotografirali z Robertom Kranjcem, pozdravili bolnega medvedka, naredili svojo negovalno kremo in zmešali svojo mešanico za zeliščni čaj.

Zbrane sta ob 13. uri nagovorila direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Direktor se je ob tej priložnosti zahvalil vsem sodelavcem in preteklim direktorjem, ki so postavili trdne temelje, da se je Lekarna Ljubljana razvila v učinkovito, odgovorno in sodobno lekarniško mrežo, v največji javni lekarniški zavod v Sloveniji. »Lekarna Ljubljana je prava zakladnica znanja, ki smo ga želeli delti tudi na Festivalu zdravja« je izpostavil dr. Sedej.

Naše druženje je popestrilo tudi petje pevskega zbora Lekarne Ljubljana, ki ga sestavljajo naše sodelavke, prav tako pa smo razrezali tudi torto velikanko in se zahvalili več kot 150 tisočim zadovoljnim strankam, ki nam zaupajo. Del sredstev od prodanih izdelkov na dogodku in v enotah Lekarne Ljubljana na ta dan smo namenili tudi otrokom iz Mladinskega doma Malči Beličeve. Z njimi sodelujemo že od prejšnjega leta, avgusta pa jih bomo peljali na ogled stare samostanske lekarne, čokoladnice in na kopanje v Olimje.

Dogodek je izpolnil naš namen, saj smo združili tiste, ki želijo s svojimi storitvami, izdelki in znanjem osveščati o bolj zdravem in kakovostnem življenjskem slogu ter popestril dan vsem generacijam.

Naši farmacevti svetujejo

Težave s prhljajem
Članki in nasveti

Težave s prhljajem

Prhljaj je ena od najpogostejših težav s kožo, vzrokov za njegov nastanek pa je lahko več. Kaže se s prekomernim luščenjem kože na poraščenih območjih glave. Najpogosteje na lasišču, lahko pa se pojavi tudi na bradi, v obrveh ali na drugih poraščenih območjih.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


Jamieson izbrani izdelki -15 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 15 % popusta na izbrane izdelke Jamieson. Akcija velja do 30. 4. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana. Popusti se ne seštevajo. 

Jamieson izbrani izdelki -15 %
Priporočamo
Redna cena: 20,60
Akcijska cena s Kartico zvestobe: 16,48

S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri