Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Novice

Lekarna Ljubljana odprla Lekarno pri ZD Grosuplje

 

Lekarna Ljubljana je danes, 20. 3. 2016, odprla novo enoto - Lekarno pri ZD Grosuplje. Z odprtjem lekarne na ob zdravstvenem domu bosta obe zdravstveni dejavnosti še bolj povezani, kar bo prispevalo k bolj učinkoviti obravnavi pacientov. Lekarna Ljubljana je ob odprtju nove enote z donacijami v skupni vrednosti 13.000 evrov podprla devet lokalnih organizacij.

Lekarna Ljubljana je oktobra 2016 položila temeljni kamen za novo lekarno pri Zdravstvenem domu Grosuplje. V objektu v treh etažah je uredila prostore za lekarno, ki se nahajajo v pritličju objekta in deloma v kleti - skupna velikost lekarne je približno 180 m2. Ostali del objekta je namenjen izvajanju dejavnosti Zdravstvenega doma Grosuplje. Celotna vrednost investicije je znašala 1.200.000 evrov (brez DDV). Po prejemu soglasja, da Lekarna Ljubljana lahko ustanovi novo organizacijsko enoto Lekarno pri ZD Grosuplje (na osnovi 28. člena Zakona o lekarniški dejavnosti) in odločbe o verifikaciji Lekarne pri ZD Grosuplje je Lekarna Ljubljana danes odprla novo enoto. Ob tem je v skladu s pogojem iz prejetega soglasja danes prenehala delovati Lekarna Sončni dvori. Lekarna Ljubljana ima tako tako v občini Grosuplje dve enoti, poleg novo odprte lekarne še Lekarno Grosuplje. Nova Lekarna pri ZD Grosuplje je v skladu z zakonskimi določbami od vseh obstoječih lekarn v občini Grosuplje oddaljena več kot 400 m.

Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej je ob odprtju nove enote povedal: »Vesel sem, da danes po letu in pol od položitve temeljnega kamna odpiramo Lekarno pri ZD Grosuplje. S tem bomo ponudili naše storitve na novi lokaciji, kjer sem prepričan, da bomo še bolj tesno in učinkovito sodelovali s sodelavci zdravstvenega doma pri obravnavi pacientov. V Lekarni Ljubljana se trudimo zagotavljati zaupanja vredno okolje - s strokovnim in spoštljivim odnosom do naših strank, brezplačnimi lekarniškimi storitvami ter s kakovostno ponudbo.«

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je poudaril: »Pred tremi leti smo na Koščakovem hribu v Grosupljem odprli prizidek k zdravstvenemu domu s kar osmimi novimi splošnimi ambulantami, urinskim in hematološkim laboratorijem in službo nujne medicinske pomoči. Pred dobrim letom je do zdravstvenega doma prvič zapeljal minibus, da bo dostopnost do zdravstvene oskrbe za naše občanke in občane kar najbolj enostavna. Danes pa poleg zdravstvenega doma odpiramo tudi res že težko pričakovano novo lekarno. Pot od zdravnika z receptom do lekarne bo zdaj zelo kratka. Veseli smo, da se bo tako za vse uporabnike zdravstvenega doma, paciente zdravstvena storitev še izboljšala. Na koščakovem hribu v Grosupljem pa smo dobili pravi mali zdravstveni center.«

Navdušenje nad novo lekarno je izrazil tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković: »Čestitam sodelavkam in sodelavcem Lekarne Ljubljana in direktorju dr. Marjanu Sedeju za novo enoto, ki bo občankam in občanom Grosuplja zagotavljala najboljšo in celovito lekarniško obravnavo. Čestitam tudi kolegu županu dr. Petru Verliču, ki skrbi za uspešen razvoj svoje občine, kar dokazuje tudi pravkar odprta enota najboljše lekarne ne samo v državi, temveč tudi širše – Lekarne Ljubljana.«

Lekarna Ljubljana, ki se zaveda pomena družbeno odgovornega delovanja, je ob odprtju nove lekarne z donacijami v skupni vrednosti 13.000 evrov podprla devet lokalnih organizacij: Karitas Grosuplje, Kinološko društvo Grosuplje, Ženski pevski zbor Lastovke, Rokometni klub Grosuplje, Strelsko društvo VSO, Košarkarski klub Grosuplje, Ženski košarkarski klub Grosuplje, Shotokan karate klub Grosuplje, Nogometni klub Brinje.

Nova enota je odprta od ponedeljka do petka od 7.00 do 19.30. Vodja lekarne Simona Markelj, mag. farm., skupaj s sodelavci - tremi magistri farmacije in dvema farmacevtskima tehnikoma, strankam zagotavljajo strokovno izdajo zdravil na recept in brez recepta, nudijo strokovne nasvete in brezplačne lekarniške storitve, kot so svetovanje o zdravem življenjskem slogu, pregled uporabe zdravil in izdelava osebne kartice zdravil, na kateri so na enem mestu zbrane vse pomembne informacije o zdravilih posameznika. V lekarni so na voljo tudi raznovrstni medicinski pripomočki, prehranska dopolnila za ohranjanje dobrega počutja ter velika ponudba kakovostnih dermo kozmetičnih izdelkov.

Naši farmacevti svetujejo

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja
Članki in nasveti

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja

Različne prebavne težave, kot so spahovanje, napihnjenost, bolečina v trebuhu in napenjanje, pacienti navadno pripišejo plinom v črevesju.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 15 % popusta na izbrana prehranska dopolnila Ars Pharmae. Akcija velja od 1. 3. do 31. 3. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %
Priporočamo
Redna cena: 14,99

S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri