Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Novice

Lekarna Ljubljana odprla novo enoto v Logatcu – Lekarno Sončni Log

 

Lekarna Ljubljana je danes v Logatcu odprla svojo 51. enoto, Lekarno Sončni log. Pomembno pridobitev je pozdravila tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Lekarna Ljubljana, ki se zaveda pomena družbeno odgovornega delovanja, je ob tej priložnosti z donacijami podprla pet lokalnih organizacij.

Lekarna Ljubljana je prisluhnila potrebam občank in občanov občine Logatec in v tem kraju odprla še drugo lekarno, Lekarno Sončni log v istoimenski stanovanjski soseski. Skupna vrednost investicije je bila 240.000 evrov (brez DDV).

Namestnik direktorja Lekarne Ljubljana Matej Linke je izrazil veselje, da po 15 mesecih truda in čakanja odpirajo Lekarno Sončni log. »Kot največji javni lekarniški zavod v Sloveniji, tako po številu enot kot po številu strokovnih sodelavcev, in kot nosilec razvoja dejavnosti se bomo še naprej trudili zagotavljati kakovostno in učinkovito preskrbo ter lažji dostop do zdravil in ostalih izdelkov za podporo zdravljenja ter ohranitev zdravja. Pomembno je ohranjati dobre odnose v lokalnem okolju, se povezovati, iskati nove možnosti za pogovore s ključnimi odločevalci o razvoju naše dejavnosti. Samo tako lahko zasledujemo svoje poslanstvo, razvijamo nove storitve in izboljšujemo dostop za naše stranke ter tako prispevamo k čim večji kakovosti življenja ljudi,« je povedal Linke.

Otvoritev 51. enote je pozdravila tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ki je poudarila, da je otvoritev nove lekarne pomembna pridobitev za Logatec in njegovo vse številčnejše prebivalstvo.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je čestital direktorju Lekarne Ljubljana dr. Marjanu Sedeju in županu Občine Logatec Bertu Menardu za odprtje nove lekarne v Logatcu. Poudaril je, da je Lekarna Ljubljana najboljša lekarna tako po strokovnosti kot po odnosu ne samo v Sloveniji ampak tudi širše. Zahvalil se je tudi ministrici Milojki Kolar Celarc za nagovor in izrazil upanje, da bo Lekarna Ljubljana še v tem mesecu odprla tudi novo enoto v Grosupljem. Vsem občankam in občanom občine Logatec je še zaželel veliko zdravja in nasmeha na obrazu, saj tudi nasmeh zdravi.

Župan Občine Logatec Berto Menard je poudaril, da današnja družba sicer postavlja nove vrednote in temelje, a zdravje ostaja najpomembnejša vrednota. »Logatec je s svojo naravno danostjo in lego zagotovo vir, iz katerega je mogoče črpati zagon za vsakodnevne napore. A včasih žal to ni dovolj. Takrat smo veseli, da imamo v bližini ustrezno zdravstveno oskrbo, katere del je zagotovo tudi lekarna. Z odprtjem druge, manjše enote Lekarne Ljubljana v naselju Sončni log Logatec bodo imeli številni naši občani lekarno v svoji neposredni bližini, drugi pa večjo možnost izbire. Zaradi strateške lege nove enote, stoji namreč ob cesti, ki povezuje okoliške kraje z avtocestnim priključkom, pa se bodo v njej zagotovo z veseljem ustavili tudi vsi tisti, ki vsakodnevno migrirajo na delo v Ljubljano.«

Lekarna Ljubljana, ki se zaveda pomena družbeno odgovornega delovanja, je ob tej priložnosti podelila pet donacij, vsako v višini 1000 evrov. Finančna sredstva so prejeli Karitas Logatec, Kulturno društvo Pihalni orkester Logatec, Kulturno športno društvo Trate, Tekaško smučarski klub Logatec in Modelarsko maketarski klub Logatec.

Nova enota bo tako odprta vsak dan od ponedeljka do petka od 8. do 20. ure. V njej sta zaposleni dve magistri farmacije, ki svojim strankam zagotavljata strokovno izdajo zdravil na recept in brez recepta, nudita strokovne nasvete in brezplačne lekarniške storitve, kot so svetovanje o zdravem življenjskem slogu, pregled uporabe zdravil in izdelava osebne kartice zdravil, na kateri so na enem mestu zbrane vse pomembne informacije o zdravilih posameznika. V lekarni so na voljo tudi raznovrstni medicinski pripomočki, prehranska dopolnila za ohranjanje dobrega počutja ter velika ponudba kakovostnih dermo kozmetičnih izdelkov.

Naši farmacevti svetujejo

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja
Članki in nasveti

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja

Različne prebavne težave, kot so spahovanje, napihnjenost, bolečina v trebuhu in napenjanje, pacienti navadno pripišejo plinom v črevesju.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 15 % popusta na izbrana prehranska dopolnila Ars Pharmae. Akcija velja od 1. 3. do 31. 3. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %
Priporočamo
Redna cena: 14,99

S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri