Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Novice

Lekarna Ljubljana z donacijo 30.000 EUR podprla delovanje Slovenskega društva hospic

 

Lekarna Ljubljana je ob začetku sprejemanja prvih uporabnikov Hiše Ljubhospica vnovič podprla hospic gibanje. Z donacijo 30.000 EUR Slovenskemu društvu hospic še naprej podpira plemenito poslanstvo hospica, ki se ne odraža samo v obliki 24-urne celostne hospic paliativne oskrbe v Hiši Ljubhospica, ampak tudi s podporo ostalih programov, ki jih že vrsto let predano izvaja Slovensko društvo hospic.

Slovenskemu društvu hospic je Lekarna Ljubljana ponudila sodelovanje, zlasti pri zagotavljanju kontinuitete hospic oskrbe tistim uporabnikom oz. družinam, za katere bi se pokazalo, da bi jim kakovost življenja v zadnjih dnevih lahko občutno dvignili s programom hospica, ki jo izvaja druga organizacija.

Skozi svojo zgodovino je hospic gibanje kot čuječ odgovor na različne potrebe uporabnikov oz. družin razvilo številne programe. Potrebe ljudi ob koncu življenja se naglo spreminjajo in člani družine zaradi zahtevnosti oskrbe doma pogostokrat čutijo nemoč, zmanjkuje jim energije, posledično pa izgubljajo dragocen čas, ki bi ga s svojimi bližnjimi morali preživeti kakovostno, v duhu zaključevanja odnosov, sprave in ljubezni.

Hiša Ljubhospica je že začela sprejemati prve uporabnike. Trenutno so v hiši trije, v naslednjih dneh pa pričakujejo že nove sprejeme. Ker pričakujemo, da bodo nekateri uporabniki Hiše Ljubhospica lahko začutili potrebo, da življenje zaključijo doma, želimo s Slovenskim društvom hospic čim prej sprejeti dogovor, s katerim bomo vzpostavili sodelovanje med Hišo Ljubhospica in programom Slovenskega društva hospic spremljanje na domu.

Sodelovanje bi dalo velik zanos hospic gibanju v Sloveniji in stroki, največ pa bi s takšnim sodelovanjem pridobili prav uporabniki oz. družine, ki se soočajo s težkimi bremeni minljivosti. Še naprej si bomo prizadevali, da bi z društvom presegli dvome, ki so se pojavljali v obeh organizacijah, in naposled le stopili po poti sodelovanja.

Naši farmacevti svetujejo

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja
Članki in nasveti

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja

Različne prebavne težave, kot so spahovanje, napihnjenost, bolečina v trebuhu in napenjanje, pacienti navadno pripišejo plinom v črevesju.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 15 % popusta na izbrana prehranska dopolnila Ars Pharmae. Akcija velja od 1. 3. do 31. 3. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %
Priporočamo
Redna cena: 14,99

S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri