Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Novice

Lekarna Ljubljana zagotavlja boljšo dostopnost do lekarniških storitev tudi v manjših krajih

 

Okoli 3.800 prebivalcem občine Dobrepolje je odslej na voljo večja lekarna z dodatnim naborom izdelkov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Lekarna Ljubljana je v tem tednu Lekarniško podružnico Dobrepolje preselila na novo lokacijo, v večje in prenovljene prostore, ki se nahajajo v samem središču kraja. S tem dokazuje, da si nenehno prizadeva tudi za vključenost v manjše lokalne skupnosti in izboljšanje dostopnosti do lekarniških storitev za vse ljudi.

Lekarna Ljubljana je Lekarniško podružnico Dobrepolje preselila v sodobne prostore v velikosti 200 m2, kar je omogočilo tudi širitev nabora izdelkov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja, dermokozmetičnih in drugih izdelkov. Strankam je na voljo tudi poseben kotiček z raznovrstnimi medicinskimi pripomočki, ortopedsko obutvijo in pripomočki za starejše ter ločen prostor za svetovanje.

Direktor Lekarne Ljubljana, dr. Marjan Sedej, je ob selitvi Lekarniške podružnice Dobrepolje povedal: »Vesel sem, da smo Lekarniško podružnico Dobrepolje preselili na novo lokacijo, ki je omogočila povečanje nabora izdelkov in ureditev dela lekarne v kotiček z medicinskimi pripomočki in ortopedsko obutvijo, saj take ponudbe v tem kraju ni. S tem smo vsem okoljskim prebivalcem izboljšali dostop do nujno potrebnih izdelkov in omogočili tudi lažji dostop do lekarniških strokovnih delavcev, ki so vsem obiskovalcem z veseljem v pomoč pri različnih zdravstvenih težavah.«

S tem Lekarna Ljubljana dokazuje predanost svojemu poslanstvu zagotavljati kakovostno preskrbo z zdravili in drugimi izdelki za ohranjanje zdravja vsem ljudem, saj dostopnost do lekarniških storitev nenehno izboljšuje tudi za ljudi, ki živijo izven mestnega okolja. Sedej je poudaril: »Lekarna Ljubljana že vrsto let dokazuje, da lahko zaradi kadrovske in organizacijske fleksibilnosti omogoči obstoj posameznih enot tudi v bolj odmaknjenih, manjših krajih. Tudi v prihodnje želimo širiti mrežo lekarn na podeželje, kjer obstaja potreba po boljši dostopnosti do lekarniških storitev. Vendar je očitno, da vsi deležniki ne delijo enakih prizadevanj za zagotavljanje čim širše dostopnosti javne zdravstvene službe.«

Otvoritev Lekarniške podružnice Dobrepolje
Otvoritev Lekarniške podružnice Dobrepolje
Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej in župan občine Dobrepolje Igor Ahačevčič
Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej in župan občine Dobrepolje Igor Ahačevčič
Vodja lekarne Simona Mezek, mag. farm. s sodelavkama
Vodja lekarne Simona Mezek, mag. farm. s sodelavkama
Lekarniška podružnica Dobrepolje
Lekarniška podružnica Dobrepolje
Lekarniška podružnica Dobrepolje
Lekarniška podružnica Dobrepolje

Župan Občine Dobrepolje, Igor Ahačevčič, je dodal: »Danes je za našo občino, in tudi zame osebno, prav poseben dan. Izpraznjeni prostor Ljubljanske banke je zapolnila Lekarna Ljubljana, ki ga je prenovila in mu vdahnila novo življenje. Posebej je to pomembno za takšne kraje kot je naš - izgubili smo banko in pošto - ker vsaka ustanova in dejavnost vsem občanom ogromno pomeni. Več kot dve leti in pol je minilo od takrat, ko sva se z direktorjem Lekarne Ljubljana dr. Sedejem začela pogovarjati o tem projektu, vendar so se na poti pojavljale številne prepreke in izzivi, zamenjali so se trije ministri za zdravje, a na koncu smo uspeli. Nekdo, ki živi v večjem kraju ali sploh v mestu, si ne more niti predstavljati, kako pomembna je ta pridobitev za nas, ki živimo v sicer čudovitem kraju, a je zdravstvena oskrba nadvse občutljiva in nepogrešljiva točka življenja. Brez lekarne v našem kraju bi se morali ljudje voziti 20 km daleč, da bi prišli do zdravil. Zelo pomemben je današnji dogodek tudi zato, ker bomo zdaj, ko se je lekarna preselila v nove prostore, lahko začeli tudi prenovo ambulante in tudi tam ustvarili pogoje, ki jih potrebuje oziroma pritičejo zdravstveni ustanovi v sodobnem času.«

Lekarna Ljubljana je ob selitvi v nove prostore pripravila tudi donacijo v vrednosti 3.000 EUR za humanitarne zgodbe Občine Dobrepolje. Lekarniška podružnica Dobrepolje je ob ponedeljkih in četrtkih odprta od 12.00 do 19.00, ob torkih, sredah in petkih pa od 7.30 do 14:30. V njej dve lekarniški strokovni delavki - magistra farmacije in farmacevtska tehničarka - strankam zagotavljata strokovno izdajo zdravil na recept in brez recepta ter drugih izdelkov, nudita strokovne nasvete in brezplačne lekarniške storitve.

Naši farmacevti svetujejo

Težave s prhljajem
Članki in nasveti

Težave s prhljajem

Prhljaj je ena od najpogostejših težav s kožo, vzrokov za njegov nastanek pa je lahko več. Kaže se s prekomernim luščenjem kože na poraščenih območjih glave. Najpogosteje na lasišču, lahko pa se pojavi tudi na bradi, v obrveh ali na drugih poraščenih območjih.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


Jamieson izbrani izdelki -15 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 15 % popusta na izbrane izdelke Jamieson. Akcija velja do 30. 4. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana. Popusti se ne seštevajo. 

Jamieson izbrani izdelki -15 %
Priporočamo
Redna cena: 19,79
Spletna akcijska cena: 15,83

S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri