Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Novice

Predstavitev družbeno odgovornega projekta

 

Lekarna Ljubljana je danes na novinarski konferenci predstavila družbeno odgovoren projekt, s katerim želi zagotoviti pogoje za nadaljevanje izvajanja celostne hospic paliativne oskrbe. Kot možno rešitev Lekarna Ljubljana predlaga ustanovitev zavoda, ki bo poleg izvajanja osnovne dejavnosti – hospic paliativne oskrbe, izvajal tudi izobraževanja s tega področja, tako da bi novonastali zavod primarno deloval kot učni razvojni center v lokalni sredini, pa tudi širše.

Za ta projekt se je Lekarna Ljubljana odločila zaradi skladnosti s poslanstvom, vizijo in strateškimi vrednotami zavoda. Kot je povedal direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej: »Tudi v zaključni fazi človekovega življenja je potrebno poskrbeti za njegovo dostojanstvo in mu omogočiti miren odhod. Lekarna Ljubljana želi ta projekt voditi kot prepletanje pobud gospodarske sfere, civilne družbe in lokalne skupnosti, vse s ciljem doseganja višje stopnje blagostanja neozdravljivih bolnikov. V ta projekt tako želimo aktivno vključiti Slovensko društvo hospic, ki ima na področju te dejavnosti že dolgoletne izkušnje. Upamo, da bo društvo sprejelo našo pobudo.« Tudi v drugih državah po svetu je običajna praksa, da uspešne organizacije podpirajo in omogočajo družbeno odgovorne projekte v svoji sredini, med njimi so tudi ustanove hospic.

Projekt podpira tudi Mestna občina Ljubljana in vidi v tem možnost rešitve opravljanja te dejavnosti. Lekarna Ljubljana bo kot ustanovitelj novega zavoda iz tržne dejavnosti zagotovila potrebna premostitvena sredstva za delovanje Hiše hospic, tako da ocenjujemo, da bi v primeru doseženega dogovora z Društvom hospic lahko z dejavnostjo pričeli že s 1. 9. 2015. Sredstva za delovanje zavoda bomo dodatno pridobivali od države, z donacijami in iz evropskih skladov.

Pri delovanju novega zavoda bodo upoštevani vsi veljavni mednarodni standardi hospica. Tako kot je bila dosedanja praksa, bodo bolniki deležni brezplačne 24-urne celostne hospic oskrbe.

Svet zavoda Lekarne Ljubljana je na včerajšnji seji poglobljeno razpravljal o predlogu Lekarne Ljubljana za ustanovitev zavoda in soglasno podprl predlagano rešitev. »Projekt podpiramo in smo prepričani, da uspešno poslovanje Lekarne Ljubljana zagotavlja stabilen finančni temelj za opravljanje te dejavnosti,« je poudaril predsednik Sveta zavoda Lekarne Ljubljana Sašo Rink.

Lekarna Ljubljana želi na ta način ponuditi rešitev za izvajanje te tako pomembne dejavnosti za celotno družbo, za katero pa država ne zagotavlja ustreznih finančnih virov.

Naši farmacevti svetujejo

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja
Članki in nasveti

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja

Različne prebavne težave, kot so spahovanje, napihnjenost, bolečina v trebuhu in napenjanje, pacienti navadno pripišejo plinom v črevesju.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 15 % popusta na izbrana prehranska dopolnila Ars Pharmae. Akcija velja od 1. 3. do 31. 3. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %
Priporočamo
Redna cena: 14,99

S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri