Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Novice

Upravno sodišče pritrdilo argumentom Lekarne Ljubljana glede verifikacije Nove lekarne Postojna

 

V Lekarni Ljubljana smo decembra 2013 odprli enoto Nova lekarna Postojna. Ministrstvo za zdravje je vlogo za verifikacijo lekarne zavrglo. Lekarna Ljubljana je na to odločitev vložila tožbo na Upravno sodišče, ki je s sodbo odpravilo sklep Ministrstva za zdravje in mu zadevo vrnilo v ponoven postopek.

Občinski svet Občine Postojna je dne 24. 9. 2013 sprejel v okviru svojih zakonskih pristojnosti izvrševanja lokalne samouprave poseben sklep, s katerim je podal soglasje, da Javni zavod Lekarna Ljubljana na območju občine Postojna odpre novo lekarno. Lekarna Ljubljana je 23. 12. 2013 odprla novo poslovno enoto – Novo lekarno Postojna. Vlogo za verifikacijo lekarne je na Ministrstvo za zdravje naslovila dne 22. 11. 2013. Ministrstvo za zdravje je s sklepom z dne 28. 1. 2014 zavrglo vlogo Lekarne Ljubljana za verifikacijo Nove lekarne Postojna. Lekarna Ljubljana je dne 7. 2. 2014 zoper odločitev Ministrstva za zdravje vložila tožbo na Upravno sodišče s prošnjo za prednostno obravnavo.

Sodbo Upravnega sodišča I U338/2014 smo prejeli dne 25. 8. 2014. Sodišče ugotavlja, da Ministrstvo za zdravje ni imelo podlage za zavrženje vloge za verifikacijo Nove lekarne Postojna in je sklep Ministrstva v celoti odpravilo in zadevo vrnilo v ponoven postopek na Ministrstvo za zdravje. Sodišče je pritrdilo argumentom in ugovorom Lekarne Ljubljana o kršitvah postopka ter dalo jasna navodila glede postopka verifikacije - da skladno z veljavno zakonodajo lahko Ministrstvo za zdravje v postopku verifikacije preverja samo ustreznost prostorov, kadrov in opreme.

Ministrstvo za zdravje je Lekarno Ljubljana pozvalo, ne glede na jasna navodila Upravnega sodišča, da se v postopku verifikacije lahko odloča le o prostorih, kadrih in opremi lekarne, da se izjasni o nadaljnjem postopku verifikacije Nove lekarne Postojna in dopisu priložilo dve pravni mnenji, ki datirata pred sodbo Upravnega sodišča (Ministrstvo za notranje zadeve z dne 22. 4. 2014 in Služba vlade za zakonodajo z dne 5. 6. 2014). Lekarna Ljubljana je nerazumljiv zahtevek Ministrstva za zdravje argumentirano zavrnila in prosila za prednostno obravnavo vloge za verifikacijo Nove lekarne Postojna. Ravnanje upravnega organa kaže na to, da se postopek ponovno zavlačuje in da Ministrstvo za zdravje do sedaj še ni ravnalo v skladu z odločitvijo - sodbo Upravnega sodišča.

Naši farmacevti svetujejo

Težave s prhljajem
Članki in nasveti

Težave s prhljajem

Prhljaj je ena od najpogostejših težav s kožo, vzrokov za njegov nastanek pa je lahko več. Kaže se s prekomernim luščenjem kože na poraščenih območjih glave. Najpogosteje na lasišču, lahko pa se pojavi tudi na bradi, v obrveh ali na drugih poraščenih območjih.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


Jamieson izbrani izdelki -15 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 15 % popusta na izbrane izdelke Jamieson. Akcija velja do 30. 4. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana. Popusti se ne seštevajo. 

Jamieson izbrani izdelki -15 %
Priporočamo
Redna cena: 19,79
Spletna akcijska cena: 15,83

S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri