Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Blagovna znamka: BAYER

Aspirin migran 500 mg, 12 šumečih tablet

Redna cena
8,33 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Popusti se ne seštevajo. Cena ne vključuje stroškov dostave.

Načini plačila Dostava Osebni prevzem

Podrobno o izdelku

acetilsalicilna kislina

Pred začetkom jemanja zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke!

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta.

 • Navodilo shranite. Morda ga boste želeli ponovno prebrati.
 • Posvetujte se s farmacevtom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet.
 • Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. Glejte poglavje 4.
 • Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 do 5 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj vsebuje navodilo

 1. Kaj je zdravilo Aspirin migran in za kaj ga uporabljamo
 2. Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Aspirin migran
 3. Kako jemati zdravilo Aspirin migran
 4. Možni neželeni učinki
 5. Shranjevanje zdravila Aspirin migran
 6. Vsebina pakiranja in dodatne informacije

1. Kaj je zdravilo Aspirin migran in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Aspirin migran vsebuje acetilsalicilno kislino, ki lajša bolečine, znižuje zvišano telesno temperaturo in deluje protivnetno.

Zdravilo Aspirin migran se uporablja za takojšnje zdravljenje glavobola pri napadih migrene z avro ali brez nje.

 

2. Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Aspirin migran

 • če ste alergični na acetilsalicilno kislino, druge salicilate ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če se je po jemanju drugih podobnih zdravil (kot so salicilati in nesteroidni antirevmatiki) pri vas kdaj pojavil astmatični napad,
 • če imate razjedo na prebavilih,
 • če ste nagnjeni h krvavitvam,
 • če imate hudo okvaro ledvic ali jeter,
 • če imate hudo srčno popuščanje,
 • če jemljete zdravilo metotreksat v odmerkih 15 mg/teden ali več,
 • če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila Aspirin se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Natančno preberite besedilo v nadaljevanju in OBVESTITE svojega zdravnika, če kaj izmed naštetega velja za vas:

 • če ste alergični (preobčutljivi) na druga protivnetna ali protibolečinska zdravila, antirevmatike ali
 • če imate druge alergije,
 • če imate ali ste v preteklosti imeli: astmo, kakršnekoli alergije (npr. kožne reakcije, srbečico, koprivnico), kronično obstrukcijsko pljučno bolezen (bolezen pljuč), seneni nahod (vnetje nosne sluznice zaradi alergije na cvetni prah) ali otečeno nosno sluznico (nosne polipe), ker to zdravilo lahko povzroči oteženo dihanje zaradi krča sapnic,
 • če imate okvaro jeter, imate okvaro ledvic ali motnje v srčno-žilnem obtoku (npr. bolezni ledvičnih žil, kongestivna (zastojna) srčna bolezen, zmanjšanje volumna krvi, večji kirurški poseg, sepso ali večje krvavitve), ker acetilsalicilna kislina lahko dodatno poveča tveganje za okvaro ledvic ali akutno odpoved ledvic,
 • če imate hudo pomanjkanje glukoza-6-fosfat dehidrogenaze (G6PD),
 • če ste že kdaj imeli razjedo na prebavilih oziroma krvavitve iz prebavil,
 • če jemljete zdravila, ki so navedena v poglavju »Jemanje drugih zdravil«,
 • če ste naročeni na kirurški poseg ali ste ga pred kratkim imeli (tudi manjši, kot je npr. izdrtje zoba), ker jemanje tega zdravila poveča nagnjenost h krvavitvam,
 • če imate vnetno bolezen sklepov, imenovano putika oziroma protin,
 • če nameravate zanositi, ker obstaja možnost, da boste med jemanjem zdravila težje zanosili

Uporaba pri otrocih, mlajših od 12 let

Jemanje zdravila Aspirin migran lahko pri otrocih in mladostnikih povzroči redek, a hud zaplet, imenovan Reyev sindrom, ki je lahko smrten. Zdravila Aspirin migran se ne sme uporabljati pri otrocih in mladostnikih.

Druga zdravila in zdravilo Aspirin migran

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Pri sočasnem jemanju zdravila Aspirin migran in drugih zdravil lahko pride do medsebojnega delovanja. Zato morate svojega zdravnika obvestiti:

 • če jemljete druga zdravila proti vnetju ali bolečinam (kot so t. i. nesteroidna protivnetna zdravila),
 • če jemljete sistemske glukokortikoide, ki se uporabljajo za zdravljenje hudih vnetij, avtoimunskih bolezni in za preprečevanje zavračanja presajenih organov,
 • če jemljete zdravila, ki vplivajo na strjevanje krvi (npr. varfarin, tiklopidin, heparin) ali zdravila, ki razgrajujejo krvne strdke,
 • če uporabljate zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni (t. i. antidiabetike),
 • če jemljete zdravila za zdravljenje putike (npr. probenecid, benzbromaron),
 • če jemljete metotreksat (zdravilo za zdravljenje hudega revmatoidnega artritisa, nekaterih kožnih obolenj in raka),
 • če jemljete digoksin (zdravilo za zdravljenje bolezni srca),
 • če jemljete valprojsko kislino (zdravilo za zdravljenje epilepsije),
 • če jemljete zdravila za zdravljenje depresije (selektivne zaviralce privzema serotonina), če jemljete zaviralce ACE (zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka),
 • če jemljete zdravila za odvajanje vode (diuretike).

Zdravilo Aspirin migran skupaj z alkoholom

Dokler jemljete zdravilo Aspirin migran, NE PIJTE alkoholnih pijač, ker se ob sočasnem pitju alkoholnih pijač poveča nevarnost za krvavitve iz prebavil.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Zdravilo Aspirin migran spada v skupino zdravil, ki lahko zmanjšajo plodnost pri ženskah. Učinek po prenehanju uporabe zdravila izgine. Če poskušate zanositi in jemljete zdravilo Aspirin migran, naj bo odmerek čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše.

Nosečnost

Uporaba zdravila Aspirin migran lahko škodljivo vpliva na nosečnost in razvoj plodu. Zdravila Aspirin migran NE SMETE jemati v zadnjih 3 mesecih nosečnosti. O uporabi zdravila Aspirin migran v prvih 6 mesecih nosečnosti SE POSVETUJTE z zdravnikom, ki bo presodil, ali je jemanje tega zdravila za vas primerno. Če jemljete zdravilo Aspirin migran v prvih 6 mesecih nosečnosti, naj bo odmerek čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše.

Dojenje

Zdravilo Aspirin migran v majhnih količinah prehaja v materino mleko. O uporabi zdravila med dojenjem SE POSVETUJTE z zdravnikom, ki bo presodil, ali je potrebno dojenje opustiti ali ne. To je še posebno pomembno, če jemljete zdravilo Aspirin migran redno ali v velikih odmerkih.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo Aspirin migran nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Zdravilo Aspirin migran vsebuje natrij

To zdravilo vsebuje 23,61 mmol (543 mg) natrija na odmerek. To morajo upoštevati bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom soli.

3. Kako jemati zdravilo Aspirin migran

Pri jemanju zdravila tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Priporočeni odmerki so navedeni spodaj.

Uporaba pri odraslih

Priporočeni odmerek za odrasle sta 2 šumeči tableti (1.000 mg acetilsalicilne kisline) naenkrat. Dve šumeči tableti raztopite v kozarcu vode in popijte. Če napad ne popusti, lahko odmerek vzamete vsakih 4 do 8 ur. Največji dnevni odmerek je 6 šumečih tablet (3.000 mg acetilsalicilne kisline) in ga ne smete prekoračiti.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih

Zdravila Aspirin migran se ne sme uporabljati pri otrocih in mladostnikih.

Uporaba pri bolnikih z okvaro jeter in/ali ledvic

Če imate hudo okvaro jeter in/ali ledvic, zdravila Aspirin migran ne smete jemati. Če imate blago do zmerno okvaro jeter in/ali ledvic, se morate pred jemanjem zdravila Aspirin migran posvetovati z zdravnikom.

Trajanje zdravljenja

Zdravilo Aspirin migran jemljite po potrebi, dokler napadi ne minejo, vendar ne več kot 3 do 5 dni. Če simptomi vaše bolezni v 3 do 5 dneh ne minejo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom, ker bo treba premisliti o drugi obliki zdravljenja.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Aspirin migran, kot bi smeli

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Aspirin migran, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom, ki se bo glede na vaše stanje odločil za nadaljnje ukrepanje.

Če jemljete prevelike odmerke zdravila dalj časa, se lahko pojavijo naslednji znaki: omotičnost, vrtoglavica, zvonjenje v ušesih, motnje sluha, znojenje, občutek siljenja na bruhanje, bruhanje, glavobol in zmedenost. V takem primeru se takoj posvetujte z zdravnikom.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

4. Možni neželeni učinki

Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Spodaj navedeni neželeni učinki temeljijo na spontanih poročilih iz obdobja trženja. Vključene so vse oblike zdravil Aspirin, tudi peroralne oblike za kratkotrajno in dolgotrajno zdravljenje, zato razvrstitev po kategorijah pogostnosti ni primerna.

Neželeni učinki na kri in limfatični sistem

 • zmanjšano število rdečih krvnih celic ali zmanjšanje vrednosti hemoglobina, ki je bodisi nenadno bodisi dolgotrajno in nastane zaradi krvavitve (akutna in kronična posthemoragična anemija)1
 • slabokrvnosti zaradi pomanjkanja železa1 z laboratorijskimi in kliničnimi znaki ter simptomi (npr. pomanjkanje ali izguba moči in energije, bledica, zmanjšan pretok krvi skozi tkiva ali organe)
 • hemoliza2 (razkroj rdečih krvnih celic)
 • slabokrvnost zaradi hemolize (hemolitična anemija)2

Neželeni učinki na imunski sistem

 • preobčutljivost (alergija)
 • preobčutljivost na zdravila
 • alergijski edem (otekanje zaradi alergije), angioedem (hitro otekanje kože, podkožja in veziva pod sluznicami zaradi alergije)
 • anafilaktične reakcije (hude alergijske reakcije celega telesa)
 • anafilaktični šok z laboratorijskimi in kliničnimi znaki (nezadostna prekrvitev življenjsko pomembnih organov zaradi alergije)

Neželeni učinki na živčevje

 • cerebralne in intrakranialne krvavitve (krvavitve v možganih in znotraj lobanje)5
 • omotica

Neželeni učinki na ušesa

 • zvonjenje v ušesih (tinitus)

Neželeni učinki na srce

 • kardiorespiratorni distres sindrom (prizadetost srca in dihal)3

Neželeni učinki na žile

 • krvavitve (hemoragije)
 • krvavitve pri kirurških posegih
 • izlivi krvi v mehka tkiva (hematomi)
 • krvavitve v mišice

Neželeni učinki na dihala

 • krvavitve iz nosu
 • sindrom astme zaradi protibolečinskih zdravil
 • vnetje nosne sluznice (rinitis)
 • zamašen nos (otekla nosna sluznica)
 • bronhospazem (zoženje bronhijev)

Neželeni učinki na prebavila

 • prebavne težave
 • dispepsija (bolečine v zgornjem delu trebuha)
 • bolečine v prebavilih
 • zgaga
 • občutek siljenja na bruhanje
 • bruhanje
 • bolečine v trebuhu
 • krvavitve iz dlesni JAZMP-II/009-03.06.2014 - vnetje prebavil, razjede v prebavilih, krvavitve v prebavilih
 • predrtje prebavil z laboratorijskimi in kliničnimi znaki in simptomi (huda bolečina v trebuhu, slabost, bruhanje)

Če opazite temno blato ali kri v blatu, takoj obvestite svojega zdravnika!

Neželeni učinki na jetra, žolčnik in žolčevode

 • motnje delovanja jeter
 • povečane vrednosti transaminaz (jetrnih encimov)

Neželeni učinki na kožo in podkožje

 • izpuščaj
 • koprivnica
 • srbenje (pruritus)

Neželeni učinki na sečila

 • krvavitve iz spolovil in sečil (urogenitalne krvavitve)
 • okvare ledvic4
 • akutna odpoved ledvic4

1 zaradi npr. prikritih mikrokrvavitev
2 pri bolnikih s hudim pomanjkanjem glukoza-6-fosfat dehidrogenaze
3 pri hudih alergijskih reakcijah
4 pri bolnikih s predhodnimi okvarami ledvic ali motnjami v srčnožilnem krvnem obtoku
5 največkrat pri bolnikih z neurejeno hipertenzijo in/ali bolnikih, ki jemljejo antihemostatike

Poročanje o neželenih učinkih

Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na
Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke
Sektor za farmakovigilanco
Nacionalni center za farmakovigilanco
Slovenčeva ulica 22
SI-1000 Ljubljana
Tel: +386 (0)8 2000 500
Faks: +386 (0)8 2000 510
e-pošta: h-farmakovigilanca@jazmp.si
spletna stran: www.jazmp.si

S tem, ko poročate o neželenih učinkih, lahko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila.

5. Shranjevanje zdravila Aspirin migran

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca.

Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne uporabljate več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.

6. Vsebina pakiranja in dodatne informacije

Kaj vsebuje zdravilo Aspirin migran

Zdravilna učinkovina je acetilsalicilna kislina. Ena šumeča tableta vsebuje 500 mg acetilsalicilne kisline.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so mononatrijev citrat (E331), natrijev hidrogenkarbonat (E500), brezvodna citronska kislina (E330), brezvodni natrijev karbonat (E500).

Izgled zdravila Aspirin migran in vsebina pakiranja

Šumeče tablete so bele barve, okrogle, z napisom Bayer na eni strani. Zdravilo Aspirin migran je na voljo v škatli z 12 šumečimi tabletami (6 x 2 šumeči tableti v PE/Al/papir dvojnem traku).

Način izdaje zdravila Aspirin migran
Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah.

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom
Bayer d. o. o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija

Izdelovalec
Bayer Bitterfeld GmbH, 06803 Bitterfeld-Wolfen, Nemčija

Navodilo je bilo nazadnje revidirano dne: 05.07.2019.

Opozorila

Pred uporabo zdravila preberite navodilo za uporabo zdravila v točki 2. Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Oglejte si tudi
Bepanderm, krema, 50 g
Medicinski pripomoček


Redna cena: 18,11
Elenatal, 30 filmsko obloženih tablet + DARILO


Redna cena: 18,82
- 20 %
Supradyn Vital 50+, 15 šumečih tablet


Redna cena: 10,46
Akcijska cena s Kartico zvestobe: 8,37
- 20 %
Supradyn Imuno, 14 vrečic


Redna cena: 17,52
Akcijska cena s Kartico zvestobe: 14,02
Vichy Capital Soleil 30 % ugodneje v mesecu juliju

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 30 % popusta na vse izdelke Vichy Capital Soleil. Akcija velja od 1. 7. do 31. 7. 2024 oziroma do prodaje zalog v enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana.

Vichy Capital Soleil 30 % ugodneje v mesecu juliju
Priporočamo
Redna cena: 15,37
Akcijska cena s Kartico zvestobe: 13,06

Naši farmacevti svetujejo

Repelenti
Članki in nasveti

Repelenti

Repelenti so sredstva, ki varujejo pred ugrizi klopov ter piki komarjev in drugih insektov. Navadno jih nanašamo na kožo, lahko pa tudi na oblačila in obutev. Da zagotovimo njihovo učinkovitost, jih moramo nanašati dovolj pogosto.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

 • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
 • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri