Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}

Splošni pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana

SPLOŠNO

1. Ta pravila določajo pogoje uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana, s katerim upravlja Javni zavod Lekarna Ljubljana, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana, telefonska številka: 01 23 06 100 (v nadaljevanju Lekarna Ljubljana).

2. Spletna lekarna je storitev, ki omogoča nakup zdravil, ki se izdajajo brez recepta, in drugih izdelkov prek spletnega portala Spletna Lekarna Ljubljana: www.lekarnaljubljana.si.

3. Organizacijska enota Lekarne Ljubljana, ki izdaja zdravila brez recepta in druge izdelke prek spletnega portala Spletna Lekarna Ljubljana, je Lekarna Miklošič, Miklošičeva cesta 24, 1000 Ljubljana, odgovorna oseba za izdajo zdravil prek medmrežja je vodja Lekarne Miklošič mag. Mateja Praprotnik, mag. farm.

4. Lekarna Ljubljana je imetnik dovoljenja za opravljanje lekarniške dejavnosti prodaje zdravil, ki jo spremlja strokovna podpora s svetovanjem. Lekarna Ljubljana zagotavlja kakovost in sledljivost zdravila.

5. Splošni pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana upoštevajo določila veljavne zakonodaje Republike Slovenije, ki jih mora Lekarna Ljubljana upoštevati pri delovanju spletne lekarne.

6. Izrazi, ki so uporabljeni v teh splošnih pogojih, imajo naslednji pomen:

 • Registriran uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki je izpolnila registracijski obrazec in pridobila geslo za vstop v portal Spletna Lekarna Ljubljana.
 • Uporabnik, ki opravlja hitri nakup, je fizična ali pravna oseba, ki naroči izdelke prek spletne lekarne, ne da bi izpolnila registracijski obrazec in pridobila geslo za vstop v portal Spletna Lekarna Ljubljana.
 • Uporabnik je vsaka fizična ali pravna oseba, ki uporablja portal Spletna Lekarna Ljubljana.
 • Kupec je oseba, ki bodisi kot registriran uporabnik ali uporabnik, ki opravlja hitri nakup, naroči blago prek portala Spletna Lekarna Ljubljana.

7. Lekarna Ljubljana se zavezuje, da bodo kupcu vedno dostopne naslednje informacije:

 • ime in sedež zavoda, kontaktni podatki (telefonska številka, e-naslov),
 • glavne značilnosti izdelkov,
 • končne cene izdelkov, vključno z davki,
 • možni načini, pogoji in stroški dostave izdelkov,
 • načini plačila in plačilni pogoji,
 • pogoji in roki za odstop od pogodbe,
 • postopek pritožbe.

8. Prek portala Spletna Lekarna Ljubljana je mogoče naročiti izdelke le za območje Republike Slovenije. Naročilo je mogoče oddati le v slovenskem jeziku.

9. Oddano naročilo predstavlja kupoprodajno pogodbo, ki je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani Lekarne Ljubljana. Lekarna Ljubljana potrdi naročilo tako, da pošlje kupcu takoj po prejemu naročila potrdilo v elektronski obliki na naslov elektronske pošte, ki ga je kupec posredoval ob registraciji oziroma ob hitrem nakupu.

10. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku Lekarne Ljubljana in je obravnavana strogo zaupno. Pisni izvod naročila Lekarna Ljubljana pošlje kupcu skupaj z naročenimi izdelki. V kolikor želi kupec naknadno prejeti dodaten izvod naročila, to pisno sporoči Lekarni Ljubljana, ki mu ga pošlje v primernem roku. Za pošiljanje dodatnega izvoda naročila se zaračunajo stroški kopiranja in pošiljanja. Registriranim uporabnikom je naročilo v elektronski obliki v vsakem trenutku dostopno tudi v njegovem uporabniškem profilu (Moja naročila) na portalu Spletna Lekarna Ljubljana.

11. Naročeni izdelki se obračunajo po cenah, ki so objavljene na portalu Spletna Lekarna Ljubljana v trenutku oddaje naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Zneska poštnine in morebitne kupnine (če se uporabnik odloči za način plačila po povzetju) nista všteta v ceno izdelkov in se obračunata v košarici.

12. Lekarna Ljubljana si pridržuje pravico do napak na portalu Spletna Lekarna Ljubljana, o čemer bomo kupca obvestili v roku enega delovnega dne po oddanem naročilu in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

13. Če izdelka ni na zalogi, bo Lekarna Ljubljana o tem kupca obvestila v roku enega delovnega dne po oddanem naročilu in mu povrnila morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

14. Lekarna Ljubljana skrbi za izvedbo naročila in dostavo izdelkov, naročenih prek spletne strani Mojeoko.si (https://mojeoko.si/) za podjetje INSPHARMA d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana. Spletna trgovina je neodvisna in posluje v skladu s svojimi splošnimi pogoji poslovanja. Lekarna Ljubljana ne odgovarja za pomanjkanje zalog izdelkov, naročenih prek spletne strani Mojeoko.si.

 

POSTOPEK ODDAJE NAROČILA

15. Uporabnik lahko izvede nakup na dva načina. Prvi način je, da se uporabnik najprej registrira in nato izvede nakup. Drugi način pa je hitri nakup brez registracije.

16. Novi uporabnik se na portalu Spletna Lekarna Ljubljana registrira tako, da v obrazec vnese uporabniško ime in geslo, kontaktne podatke, številko Kartice zvestobe, v primeru, da je registriran imetnik Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana, in podatke podjetja, če je uporabnik podjetje. Nato prebere in potrdi splošne pogoje uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in klikne gumb »Ustvari svoj profil«. Novi uporabnik nato dobi sporočilo s potrdilom o prijavi na portal Spletna Lekarna Ljubljana na svoj elektronski naslov. Pri nadaljnjih vpisih v portal Spletna Lekarna Ljubljana uporabnik vnese samo svoj elektronski naslov ali svoje uporabniško ime in geslo.

17. Po registraciji oz. vpisu v portal Spletna Lekarna Ljubljana uporabnik izbere izdelke, ki jih želi naročiti in za vsakega posebej klikne gumb »Dodaj v košarico«. Predstavitev izdelka je pisna in slikovna. Pisna predstavitev je segmentirana in razdeljena na naziv izdelka, blagovno znamko, pakiranje, ceno ter dolg opis izdelka, ki je predstavljen v posameznih zavihkih z naslovi Podrobno o izdelku, Navodila za uporabo, Sestavine in Opozorila. Navedba zavihkov je odvisna od opisa posameznega izdelka, ki je pripravljen na podlagi podatkov, posredovanih s strani pogodbenega dobavitelja, ter v skladu z veljavno področno zakonodajo. V kolikor je izdelku priloženo navodilo za uporabo in ga je Lekarna Ljubljana prejela v elektronski obliki od pogodbenega dobavitelja, je le-to objavljeno v zavihku Navodila za uporabo. Varnostni listi kemikalij in biocidov niso objavljeni na portalu Spletna Lekarna Ljubljana. V kolikor uporabnik želi pridobiti varnostni list za določen izdelek, kontaktira Lekarno Ljubljana na navedene kontaktne podatke in Lekarna Ljubljana bo pridobila potreben dokument.

18. Pri urejanju košarice lahko uporabnik spreminja količino želenih izdelkov in si izbere tip dostave. Uporabnik lahko na tem mestu vpiše tudi številko Kartice zvestobe in promocijsko kodo. Na koncu uporabnik prebere splošne pogoje uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in potrdi, da se strinja z njimi, ter klikne gumb »Naprej na moji podatki«. V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji nadaljevanje naročila ni možno.

19. Uporabnik nato preveri svoje kontaktne podatke, naslov za dostavo ter izpolni dodatna polja, če je uporabnik podjetje. Na tem mestu lahko uporabnik spremeni naslov za dostavo. Nato klikne gumb »Naprej na izbiro plačila«. S klikom na gumb »Nazaj na urejanje košarice« lahko uporabnik spremeni podatke iz prejšnega koraka.

20. V naslednjem koraku uporabnik izbere način plačila. Izbira lahko med naslednjimi plačilnimi sredstvi: plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, plačilo s plačilnimi karticami (Visa, Mastercard in Maestro (sistem Activa)), plačilo prek sistema Bank@Net, plačilo z VALÚ Moneto. Po izbiri načina plačila uporabnik klikne gumb »Naprej na predogled naročila«. S klikom na gumb »Nazaj na moje podatke« lahko uporabnik spremeni podatke iz prejšnjega koraka.

21. Pred nakupom izdelka je kupec kot fizična oseba obveščen o naslednjem:

 • da je prodajalec Lekarna Ljubljana, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana
 • podatkih o naročenih izdelkih (naziv izdelka, naročena količina posameznega izdelka);
 • ceni izdelkov, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter popusti;
 • obvestilu o jabolkih zvestobe, v primeru, da nakup izvaja registriran imetnik Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana: številu porabljenih jabolk zvestobe, številu pridobljenih jabolk zvestobe, stanju jabolk zvestobe;
 • morebitnem strošku kupnine, če je izbrano plačilo po povzetju;
 • morebitnem strošku dostave;
 • podrobnejši ureditvi plačila;
 • podatku, da zaradi svoje narave, izdelki, naročeni prek portala Spletna Lekarna Ljubljana, niso primerni za vračilo, skladno s 43. č členom Zakona o varstvu potrošnikov;
 • kontaktni podatki, kamor lahko pošlje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave.

22. Pred potrditvijo naročila s klikom na gumb »Potrdi in plačaj« ima uporabnik še enkrat možnost pregledati celotno naročilo in po potrebi naročilo spremeniti (zgolj odstranjevanje izdelkov iz košarice). S klikom na gumb »Nazaj na izbiro plačila« pa lahko uporabnik pred oddajo naročila spremeni tudi podatke iz prejšnjih korakov.

23. Po oddaji naročila sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila ni možna, razen v posebnih primerih v dogovoru z Lekarno Ljubljana.

24. Takoj, ko Lekarna Ljubljana prejme naročilo, pošlje kupcu potrdilo o naročilu v elektronski obliki na naslov elektronske pošte, ki ga je kupec posredoval ob registraciji oziroma ob hitrem nakupu.

25. Ob prejemu naročenih izdelkov kupec prejme tudi podatke o naročilu v pisni obliki (račun). Lekarna Ljubljana posluje v skladu z Zakonom o davčnem potrjevanju računov.

26. Uporabnik lahko izvede nakup tudi kot hitri nakup. Postopek je enak kot pri nakupu z registracijo, le da v tem primeru posameznik ne izdela svojega profila na portalu Spletna Lekarna Ljubljana, prek katerega se lahko ponovno prijavi v spletno lekarno ter ponovno opravi nakup, ampak opravi le enkraten nakup.

27. Če je nakup opravljen s Kartico zvestobe Lekarne Ljubljana, z njim kupec zbira jabolka zvestobe, ki jih lahko unovči za ugodnejši nakup izdelkov in storitev iz kataloga ugodnosti ZDRAVO ali druge posebne ponudbe, navedene v Splošnih pogojih poslovanja Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana.

28. Oddaja naročila se opravi prek varne povezave https. Varna povezava je šifrirana izmenjava informacij med portalom Spletna Lekarna Ljubljana in uporabnikovim spletnim brskalnikom. Ko uporabnik spletni lekarni pošlje informacije, se šifrirajo v njegovem računalniku in dešifrirajo na spletni lekarni. Informacij med pošiljanjem ni mogoče prebrati ali nedovoljeno spreminjati.

29. Prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila omogočajo naslednja tehnološka sredstva:

 • Pri naročilu se podatki še enkrat preverijo prek varne (https) povezave (npr. število jabolk zvestobe, šifra izdelka ...). V primeru, da podatki niso pravilni oz. manjkajo, se uporabniku izpiše napaka in naročilo se ne izvede. Vse napake se tudi beležijo.
 • Naročilo z vsemi podatki se do lekarne pošlje prek varne povezave (https).
 • Naročilo se zavrne v primeru, da poslani podatki ne ustrezajo v celoti.

 

PODATKI O NAROČILU

30. Dostavljenim izdelkom, pri katerih je kupec fizična oseba, Lekarna Ljubljana priloži pisni dokument (račun), ki obsega naslednje:

 • podatek, da je prodajalec Lekarna Ljubljana, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana;
 • podatek o kupcu: ime, priimek in naslov;
 • podatek o naročenih izdelkih (naziv izdelka, naročena količina posameznega izdelka);
 • cena izdelkov, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter popusti;
 • obvestilo o jabolkih zvestobe, v primeru, da nakup izvaja registriran imetnik Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana: število porabljenih jabolk zvestobe, število pridobljenih jabolk zvestobe, stanje jabolk zvestobe;
 • morebiten strošek kupnine, če je izbrano plačilo po povzetju;
 • morebiten strošek dostave;
 • naslov za dostavo (v primeru, da se le–ta razlikuje od naslova kupca);
 • podrobnejša ureditev plačila;
 • podatek, da zaradi svoje narave, izdelki, naročeni prek portala Spletna Lekarna Ljubljana, niso primerni za vračilo skladno s 43. č členom Zakona o varstvu potrošnikov;
 • naslov, kamor se lahko pošljejo ugovori, pripombe, zahtevki in izjave.

31. Izdelki z garancijo imajo priložen garancijski list. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa, ki je bil izdan ob nakupu izdelka z garancijo. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. V kolikor informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira Lekarno Ljubljana, ki bo pridobila potrebno informacijo.

 

CENE IN PLAČILO

32. Redne maloprodajne cene izdelkov v Spletni Lekarni Ljubljana so enake maloprodajnim cenam na dan naročila v Lekarni Miklošič. Spletna cena je oblika akcijske cene spletne lekarne in je običajno 5 % nižja kot redna cena. Kadar je izdelek v posebni akciji, ne velja spletna cena, ampak se uporabniku upošteva večji popust na redno ceno. Določene akcijske cene z ali brez Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana veljajo le v Spletni Lekarni Ljubljana in se lahko razlikujejo od akcijskih cen v Lekarni Miklošič ali ostalih enotah Lekarne Ljubljana. Popusti se med seboj ne seštevajo.

Spletna cena, druge posebne ponudbe ali akcijske cene ne veljajo za nakup zdravil brez recepta, galenskih izdelkov, veterinarskih zdravil brez recepta, HAG testov za samotestiranje na Covid-19, začetnih mlečnih formul, darilnih bonov in knjig, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev ter ostalih izdelkov, za katere področna zakonodaja ne dovoljuje prodajo s popusti ali drugimi ugodnostmi. Za navedene izdelke vedno veljajo redne cene.

Cene ne vsebujejo stroškov poštnine in/ali morebitne kupnine (če se uporabnik odloči za način plačila po povzetju) - stroška sta navedena v košarici oz. rubriki Urejanje košarice.

33. Lekarna Ljubljana si pridržuje pravico do napak pri cenah izdelkov na portalu Spletna Lekarna Ljubljana, o čemer bomo kupca obvestili v 24 urah od oddaje naročila in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

34. Naročene izdelke je mogoče plačati na naslednje načine: po povzetju, po predračunu, s plačilnimi karticami (Visa, Mastercard in Maestro (sistem Activa)), plačilo prek sistema Bank@Net, plačilo z VALÚ Moneto.

35. Naročeni izdelki bodo odposlani po prejetem plačilu, razen v primeru plačila po povzetju.

 

DOSTAVA

36. Naročeni izdelki bodo odposlani najkasneje v roku dveh delovnih dni od oddaje naročila. V primeru plačila po predračunu so izdelki odposlani šele po plačilu predračuna. Predračun je potrebno plačati v roku sedmih dni, sicer se naročilo stornira. Kupec prejme na elektronski naslov obvestilo, da je bil predračun plačan in da bodo naročeni izdelki poslani v najkrajšem možnem času. Če Lekarna Ljubljana ne bo mogla izpolniti svoje obveznosti, ker izdelki ne bodo na zalogi, bo o tem kupca obvestila na njegov elektronski naslov v roku 24 ur.

37. Naročeni izdelki bodo dostavljeni z navadno ali hitro dostavo, odvisno od izbire kupca. Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave, ki je dostopen pri pregledu izdelka in pri urejanju košarice.

V vrednost nakupa za pridobitev ugodnejše dostave se ne šteje nakup zdravil brez recepta, galenskih izdelkov in veterinarskih zdravil brez recepta. Pri nakupu nad vrednostjo 50 eur kupec pridobi brezplačno navadno dostavo, pri čemer se v vrednost nakupa ne šteje nakup zdravil brez recepta, galenskih izdelkov in veterinarskih zdravil brez recepta.

38. Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži, ki bo zagotavljala zaupnost narave izdelka.

39. Če Lekarna Ljubljana pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovorna za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je kupec navedel ob registraciji ali naročilu. Če ob času dostave ni nikogar na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje izdelkov.

 

ODGOVORNOST

40. Lekarna Ljubljana ni odgovorna za posledice zdravljenja, ki nastanejo zaradi uporabe zdravila, ki ni v skladu z navodili za uporabo za naročena zdravila in druge izdelke.

41. Vsi podatki na portalu Spletna Lekarna Ljubljana so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. O svojem zdravstvenem stanju oziroma bolezni se posvetujte z osebnim zdravnikom ali s farmacevtom.

42. Lekarna Ljubljana si pridružuje pravico do napak v predstavitvah izdelkov na portalu Spletna Lekarna Ljubljana. Slikovni in tekstovni materiali na portalu Spletna Lekarna Ljubljana so informativne narave in se lahko spremenijo v tako kratkem času, da ni mogoče zagotavljati popolne ažurnosti, zato mora kupec pred uporabo izdelka prebrati in upoštevati navodila, ki so navedena na samem izdelku in/ali v priloženem navodilu za uporabo.

43. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

44. Lekarna Ljubljana ne odgovarja za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oz. infrastrukture, ki jo uporablja storitev Spletna Lekarna Ljubljana (npr. izpad delovanja medmrežja).

 

NAPAKE, VRNITEV, ZAMENJAVA IZDELKOV

45. Potrošnik v tem poglavju je tisti kupec (fizična ali pravna oseba), ki pridobiva ali uporablja izdelke za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. V ostalih poglavjih sta z izrazom »kupec« upoštevana kupec in potrošnik.

46. Zaradi svoje narave izdelki, naročeni prek portala Spletna Lekarna Ljubljana, niso primerni za vračilo skladno s 43. č členom Zakona o varstvu potrošnikov. To določilo se ne uporablja v primerih napake ali dostave napačnih izdelkov.

47. Lekarna Ljubljana deluje v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Za vsa vprašanja, pritožbe, reklamacije lahko kupec v vsakem trenutku kontaktira Lekarno Ljubljana na navedene kontaktne podatke. Lekarna Ljubljana v najkrajšem možnem času oz. najkasneje v zakonsko določenih rokih odgovori kupcu na njegovo vprašanje, pritožbo oz. reklamacijo.

48. Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), stranka kontaktira Lekarno Ljubljana na enega od navedenih kontaktov (telefon ali e-naslov) in Lekarna Ljubljana bo uredila prevzem ter nadomestilo izdelkov z ustreznimi na stroške Lekarne Ljubljana. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti in nepoškodovani embalaži.

49. Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti Lekarno Ljubljana v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej Lekarno Ljubljana v osmih dneh od dneva, ko je napako opazil, sicer izgubi to pravico. Lekarna Ljubljana ne odgovarja za napake, ki se pokažejo po preteku šestih mesecev od izročitve izdelka.

50. Če je ob prevzemu pošiljke opazno, da je izdelek ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri izbranem pogodbenem izvajalcu storitve dostave pošiljk. Takšen paket je potrebno osebno dostaviti na najbližjo enoto izvajalca storitve dostave v enakem stanju kot ob prevzemu, poštni uslužbenec pa bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. Lekarna Ljubljana bo skupaj s pogodbenim izvajalcem storitve dostave pošiljk poskrbela, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

51. Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in Lekarni Ljubljana omogočiti, da izdelek pregleda.

52. Potrošnik ali kupec, ki je Lekarno Ljubljana pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od le-te v dveh letih od oddaje obvestila o napaki zahtevati, da:

 • odpravi napako na izdelku ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali
 • vrne plačani znesek.

53. V vsakem primeru ima potrošnik oz. kupec tudi pravico, da od Lekarne Ljubljana zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih izdelkov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

54. KONTAKTNI PODATKI ZA REKLAMACIJE:

Naslov: Lekarna Ljubljana, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana s pripisom »za Spletno Lekarno Ljubljana«

Elektronska pošta: spletna.lekarna@lekarna-lj.si

Telefon: 01 23 06 100

 

ZAŠČITA PACIENTOVE IZBIRE

55. Lekarna Ljubljana si prizadeva zagotavljati raznovrstnost in širok izbor zdravil brez recepta in drugih izdelkov, ki jih je mogoče naročiti prek portala Spletna Lekarna Ljubljana, z namenom zagotoviti uporabniku izbiro med različnimi konkurenčnimi izdelki.

 

ZAGOTAVLJANJE FARMACEVTSKE SKRBI

56. Dodatne informacije o izdelkih, ki jih je mogoče kupiti v Spletni Lekarni Ljubljana, lahko uporabnik pridobi prek spletnega obrazca v rubriki Vprašajte farmacevta, kjer vnese zadevo, elektronski naslov in svoje vprašanje. Odgovor farmacevta dobi uporabnik v nekaj dneh. Elektronski naslov bo uporabljen zgolj za odgovor farmacevta na zastavljeno vprašanje in ne bo uporabljen v druge namene.

57. Za izdajo izdelkov v Spletni Lekarni Ljubljana skrbijo magistri farmacije in farmacevtski tehniki, ki si pridržujejo pravico do spremembe naročila v primeru kontraindikacij med naročenimi izdelki. Kupca se o tem predhodno obvesti.

58. V skladu s prvim odstavkom 60. člena Pravilnika o razvrščanju, predpisovanju in izdajanju zdravil za uporabo v humani medicini je za eno fizično osebo največja možna naročena in izdana količina zdravila, katerega izdaja ni dovoljena na podlagi samopostrežne izbire, tri pakiranja z manjšim številom enot oziroma eno pakiranje z večjim številom enot. V skladu z navedenim pravilnikom si Lekarna Ljubljana pridružuje pravico, da v primeru naročila večjega števila enot posameznega zdravila brez recepta zmanjša izdano število enot tega zdravila. Kupca se o tem predhodno obvesti.

59. Lekarna Ljubljana v okviru poslovanja spletne lekarne upošteva Kodeks lekarniške deontologije in Pravila dobre lekarniške prakse.

60. Kupec lahko pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave na elektronski naslov spletna.lekarna@lekarna-lj.si

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

61. Z registracijo v Spletno Lekarno Ljubljana uporabnik dovoljuje, da Javni zavod Lekarna Ljubljana kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse zgoraj posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter določili evropske Uredbe na področju varstva osebnih podatkov, ki velja od 25. 5. 2018. V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z obdelovanjem podatkov lahko uporabnik posreduje morebitna vprašanja pooblaščencu za varstvo osebnih podatkov Lekarne Ljubljana na lekarna.ljubljana@lekarna-lj.si.

62. Lekarna Ljubljana zagotavlja, da osebne podatke uporabnikov portala Spletna Lekarna Ljubljana in vse ostale podatke, zbrane v postopku registracije, ščiti pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni.

63. Poleg podatkov, ki jih uporabnik vnese ob registraciji (fizična oseba: uporabniško ime ali e-naslov, geslo, ponovitev gesla, ime, priimek, telefonsko številko, e-naslov, ulico, hišno številko, poštno številko, kraj, številko Kartice zvestobe – neobvezno; pravna oseba: naziv podjetja, davčno številko, matično številko, ulico, hišno številko, poštno številko in kraj ter izbira o elektronskem obveščanju), se zbirajo tudi naslednji podatki o nakupu: datum in ura nakupa, kupljeni/naročeni izdelki, naziv in količina teh izdelkov, cena izdelkov, znesek končne vrednosti nakupa (vključujoč vrednost naročila, dostave in morebiten strošek kupnine), popusti in druge ugodnosti pridobljene z nakupom, način dostave, način plačila. Če je nakup opravljen s Kartico zvestobe Lekarne Ljubljana, se o nakupu poleg podatkov, ki jih uporabnik vnese ob registraciji, zbirajo tudi naslednji podatki: številka Kartice zvestobe, šifra izdelka, naziv izdelka, količina, enota mere, cena na enoto mere, vrednost nakupa, čas nakupa, številka dokumenta o nakupu – računa, bonitetne točke – jabolka zvestobe: stanje/unovčene/izdane, popusti, doseženi z nakupom s Kartico zvestobe na posameznem izdelku in računu.

64. Uporabnik dovoljuje upravljavcu, da lahko ta eno uro, dokler ne poteče spletna seja, ob vsakem dostopu uporabnika na spletni portal upravljavca obdeluje podatke o njegovih obiskih oz. spletnih sejah. Upravljavec v zvezi s spletnimi sejami zbira naslednje vrste osebnih podatkov: ID uporabnikove seje, šifra uporabnika, izdelki v košarici, naziv izdelkov, število izdelkov, cena izdelkov, znesek popustov in ugodnosti pridobljene z nakupom, znesek končne vrednosti nakupa, način dostave, način plačila, datum in ura nakupa.

65. Podatki iz uporabnikovih spletnih sej se hranijo za namen statistične obdelave spletne strani, sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne lekarne v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani. Podatki iz sej se lahko posredujejo vzdrževalcu spletnega portala, vzdrževalcu lekarniškega programa ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme.

66. Registriran uporabnik lahko prek svojega profila vpogleda v svoje nakupe in v stanje števila jabolk zvestobe, ki jih ima trenutno na Kartici zvestobe Lekarne Ljubljana v rubrikah Moja naročila in Moja Kartica zvestobe. Uporabnik lahko preveri, koliko je prihranil z nakupi na portalu Spletna Lekarna Ljubljana, koliko je prihranil z nakupi s Kartico zvestobe in koliko jabolk zvestobe je pridobil/porabil v posameznem letu. Do teh informacij lahko dostopa tudi Lekarna Ljubljana za namen nagrajevanja strank in vodenja statistike.

67. Registriran uporabnik lahko kadar koli spremeni svoje osebne podatke v osebnem profilu v rubriki Spremeni podatke. Uporabnik lahko spreminja geslo, ime, priimek, telefonsko številko, e-naslov, prebivališče, naslov za dostavo in morebitne podatke, če je pravna oseba – naziv podjetja, davčno številko, matično številko, naslov podjetja, telefonsko številko in e-naslov.

68. Podatki o nakupih se zbirajo z namenom dostave naročenih izdelkov, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij. Zbiranje osebnih podatkov je nujno za izvršitev pogodbe – nakupa prek portala Spletna Lekarna Ljubljana.

69. Osebni podatki, potrebni za izvedbo spletnega nakupa, se lahko obdelujejo za namen izvedbe transakcije ter dostave spletnih naročil.

Na podlagi teh splošnih pogojev pa dajejo svojo privolitev za obdelovanje osebnih podatkov tudi za naslednje namene:

 • Posamezniki, ki dostopajo v Spletno Lekarno Ljubljana, se strinjajo, da se njihovi podatki lahko obdelujejo za namen sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne lekarne v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani.
 • Posamezniki, ki so izpolnili registracijski obrazec, se strinjajo, da se njihovi podatki lahko obdelujejo tudi za namen:
  • obvestila o registraciji in potrditvi registracije,
  • obvestila v obliki e-pošte o opravljenih nakupih,
  • obvestila v obliki e-pošte o naročilu ali izdelkih (npr. če imajo ti krajši rok),
  • če je posameznik podal tudi neobvezen podatek telefonsko številko: obvestila o naročilu ali izdelkih (npr. če imajo ti krajši rok),
  • statistične obdelave,
  • trženjske raziskave in pošiljanje promocijskih obvestil,
  • spremljanje nakupovalnih vsebin kupcev,
  • podeljevanje nagrad kupcem.
 • Posamezniki, ki so se prijavili na e-novice, se strinjajo, da se njihovi podatki lahko obdelujejo tudi za namen:
  • statistične obdelave spletne strani,
  • identificiranja uporabnikov spletnih strani.

Uporabnik lahko to privoljenje tudi kadarkoli želi prekliče oz. spremeni preko spletnega obrazca za spremembo ali odjavo od obdelovanja osebnih podatkov uporabnikov spletnih strani Lekarne Ljubljana, ki je dostopen na spletni strani www.lekarnaljubljana.si ali po e-pošti na elektronski naslov spletna.lekarna@lekarna-lj.si.

70. Uporabnik z vpisom svojih podatkov tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa, omejitev obdelave podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Uporabnik lahko posreduje morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov s strani Lekarne Ljubljana na elektronski naslov lekarna.ljubljana@lekarna-lj.si.

Prav tako ima vsak uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov.

71. Uporabnik dovoljuje Lekarni Ljubljana, da ta na njegov naslov elektronske pošte pošlje obvestilo o izvedbi naročila ali o tem, da Lekarna Ljubljana naročila ne bo mogla izvesti, ker izdelka ni na zalogi.

72. Podatki se lahko nahajajo tudi pri skrbniku podatkovnega skladišča in kock, vzdrževalcu spletnega portala, vzdrževalcu lekarniškega programa ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme, ki v imenu upravljavca kot pogodbeni obdelovalci, obdelujejo podatke o posamezniku.

73. Lekarna Ljubljana lahko hrani podatke o registriranem uporabniku še 5 let po njegovi zahtevi za izbris njegovih podatkov. Podatke o posameznem spletnem nakupu registriranega uporabnika ali uporabnika, ki opravlja hitri nakup, pa lahko hrani še 10 let od posameznega nakupa. Osebne podatke o imetnikih Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana hrani do preklica Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana.

74. Zbiranje podatkov posameznika je prostovoljno. Če registrirani uporabnik svojih podatkov, ki so v registracijskem obrazcu opredeljeni kot obvezni, ne želi posredovati upravljavcu, ne more izdelati svojega profila v Spletni Lekarni Ljubljana. Če uporabnik, ki opravlja hitri nakup, ne želi posredovati podatkov, ki so opredeljeni kot obvezni za izvedbo spletnega nakupa, ne more izvesti spletnega nakupa.

75. Registrirani uporabnik lahko pošlje zahtevo za izbris svojega profila ali zahtevo, da se njegovi podatki ne obdelujejo za namene, ki niso potrebni za izvedbo spletnega naročila, na naslov elektronske pošte spletna.lekarna@lekarna-lj.si ali izbriše profil v rubriki Spremeni podatke pod Izbris profila.

76. Uporabnik s prijavo na e-novice soglaša, da Spletna Lekarna Ljubljana pošilja oglasno gradivo v obliki e-novic ter dovoljuje elektronsko anketiranje. Iz sistema sporočil se lahko uporabnik kadar koli odjavi s klikom na gumb Odjava na koncu vsakega sporočila.

77. Vsa določila o varstvu osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo portala Spletna Lekarna Ljubljana in ne veljajo za spletne strani, do katerih lahko uporabnik pride s portala Spletna Lekarna Ljubljana ali prek drugih portalov na portal Spletna Lekarna Ljubljana. Tovrstne strani imajo svoja pravila o varovanju osebnih podatkov, s katerimi se mora uporabnik seznaniti pred uporabo teh spletnih strani.

 

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

78. Vsa vsebina portala Spletna Lekarna Ljubljana, razen vsebin, ki jih na posamezne storitve vnesejo uporabniki sami, je zaščiteno avtorsko delo Lekarne Ljubljana. Vse pravice so pridržane. Vse vsebine, ki so jih na posamezne storitve Spletne Lekarne Ljubljana prenesli uporabniki, so last uporabnikov. Vsebine portala Spletna Lekarna Ljubljana ni dovoljeno spreminjati oziroma uporabljati na drugih internetnih straneh, s katerimi ne upravlja Lekarna Ljubljana. Vsebine ni dovoljeno kopirati za javne in komercialne namene.

79. Lekarna Ljubljana ima lahko patente, patentirane aplikacije, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge intelektualne pravice, ki so povezane s portalom Spletna Lekarna Ljubljana. Če ni izrecno navedeno v teh pogojih uporabe, uporabnikom vsebina teh spletnih strani ne daje nikakršne licence za te patente, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge lastnine. Vse pravice, ki niso izrecno podeljene tukaj, so pridržane.

80. Terjatve v zvezi z avtorskimi pravicami se rešujejo v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah in z Zakonom o pravdnem postopku.

 

UPORABA PIŠKOTKOV

81. Piškotek je majhen niz znakov, ki ga lahko spletni brskalnik trajno shrani na računalnik uporabnika. Vanj se shranjujejo podatki in izbire uporabnika. Portal Spletna Lekarna Ljubljana uporabi piškotke vsakič, ko ga uporabnik obišče. V zaščiten piškotek, ki se začasno shrani na računalnik uporabnika, se shranijo edinstveni identifikatorji, čas vpisa in drugi nujni podatki, ki niso osebne narave.

82. Piškotek omogoča premikanje po portalu Spletna Lekarna Ljubljana, ne da bi se uporabniku bilo treba ponovno vpisovati za dostop do vsake strani. Piškotki se na spletni strani uporabljajo zgolj za delovanje spletne strani. Z uporabo nastavitev v spletnem brskalniku lahko uporabnik dovoli ali prepreči prejemanje piškotkov. Posameznik se strinja, da lahko Lekarna Ljubljana kot upravljavec osebnih podatkov obdeluje podatke o piškotkih za namene identificiranja uporabnikov spletnih strani in omogočanja strežniku, da uporabnikom zagotovi spletne strani, prilagojene potrebam uporabnikov, in anonimnih statističnih ocen; za namen sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne lekarne v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani. Podatki o piškotkih se lahko posredujejo tudi pogodbenim obdelovalcem: vzdrževalcu spletnega portala, vzdrževalcu lekarniškega programa ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme. Posredovanje podatkov o piškotkih je prostovoljno, če uporabnik ne želi prejemati piškotkov, ne bo mogel uporabljati nekaterih možnosti, ki jih ponuja portal Spletna Lekarna Ljubljana.

83. Spletno mesto www.lekarnaljubljana.si, ki deluje pod okriljem Lekarne Ljubljana, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana, uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

Bistveni piškotki:

 • PHPSESSID: Ta piškotek se uporablja za zagotovitev delovanja spletne strani (da se zagotovi pravilen pretok zahtev in informacij med serverji in končnimi točkami, da si spletno mesto zapomni vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, da si spletno mesto uporabnika zapomni potem, ko se je s svojim uporabniškim imenom in geslom prijavil v spletno lekarno, da se zaznajo napačni vpisi in se tako prepreči zlorabo sistemov za vpisovanje in registracijo, da se spletna stran prilagodi nastavitvam uporabnika, kot je način razvrščanja vsebine oziroma rezultatov iskanja). Izbriše se, ko zaprete brskalnik.
 • cookieconsent_status: Ta piškotek se uporablja za vašo zavrnitev/odobritev piškotkov. Veljavnost: 1 leto.
 • XSRF-TOKEN: Piškotek pomaga preprečevati napade XSRF. Med uporabnikovo sejo zagotavlja, da zahteve brskalnika, poslane na strežnik, izvirajo s tega strežnika. Izbriše se, ko zaprete brskalnik.
 • laravel_session: Omogočajo pravilno delovanje in varno rabo spletnega mesta ter avtentifikacijo uporabnika.

Manj bistveni piškotki, ki se naložijo šele po vaši potrditvi uporabe piškotkov:

 • Google Analytics (_utma, _utmb, _utmc, _utmz): Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje podatkov o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran, ki smo jo uporabili, da bi jo še izboljšali. Piškotki zbirajo podatke v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev na spletni strani, od kod so obiskovalci prišli na spletno stran in o straneh, ki so jih obiskali. Politika piškotkov za Google Analytics.
 • Piškotki, ki se naložijo ob prijavi v spletno lekarno s Facebook računom:
  • datr, sb, lu: Veljavnost 2 leti.
  • xs, s, c_user, pl, csm, fr: Veljavnost 3 mesece.
  • fblo_275399925812248: Veljavnost 5 mesecev.

KRŠITVE

84. Uporabnik portala Spletna Lekarna Ljubljana se obvezuje, da le-tega ne bo uporabljal za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Portala Spletna Lekarna Ljubljana se ne sme uporabljati na način, ki bi lahko poškodoval, onemogočil, preobremenil ali škodil portalu ali Lekarni Ljubljana. Prav tako se ne sme ovirati uporabe kateremu koli drugemu uporabniku portala Spletna Lekarna Ljubljana. Prepovedani so vsi poskusi pridobitve nepooblaščenega dostopa do katere koli storitve portala, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o njegovem katerem koli drugem uporabniku. Prepovedana je pridobitev oz. poskus pridobitve kakršnega koli gradiva ali informacij s pomočjo kakršnih koli sredstev, ki niso namenoma na voljo v sklopu portala.

85. Lekarna Ljubljana si pridržuje pravico do blokade oz. izbrisa uporabniškega računa uporabnika, ki bo deloval v nasprotju s temi splošnimi pogoji ali v zvezi s Spletno Lekarno Ljubljana izvajal druga dejanja, ki jih sankcionira zakonodaja Republike Slovenije.

 

NADZOR

86. Delovanje Spletne Lekarne Ljubljana je pod nadzorom farmacevtske in tržne inšpekcije.

 

OSTALE DOLOČBE

87. Lekarna Ljubljana lahko v vsakem trenutku spremeni splošne pogoje uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana, če to zahtevajo vzroki tehnične, komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Vsaka sprememba bo predhodno ustrezno objavljena na javno dostopnem mediju.

88. O spremembi splošnih pogojev uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana mora Lekarna Ljubljana uporabnika na primeren način obvestiti. Za primeren način se šteje objava na spletni strani www.lekarnaljubljana.si.

89. Šteje se, da uporabnik portala Spletna Lekarna Ljubljana soglaša s spremembo splošnih pogojev uporabe portala, če še naprej uporablja portal Spletna Lekarna Ljubljana.

90. Ko Lekarna Ljubljana uporabniku portala Spletna Lekarna Ljubljana na primeren način obvesti o spremembi splošnih pogojev uporabe portala, ga je dolžna tudi opozoriti, da nadaljnja uporaba portala Spletna Lekarna Ljubljana pomeni, da se strinja s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe portala.

91. Lekarna Ljubljana bo o vseh spremembah in novostih svoje uporabnike obveščala tudi na vseh mestih, kjer so objavljeni ti splošni pogoji.

92. Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletnega portala Spletna Lekarna Ljubljana in iz teh splošnih pogojev, ki jih Lekarna Ljubljana in uporabnik ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

93. Skladno z zakonskimi normativi Lekarna Ljubljana ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Lekarna Ljubljana, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

94. Splošni pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana pričnejo veljati dne 24. 5. 2022 in v celoti nadomestijo do sedaj veljavne Splošne pogoje.

KONTAKT

Naslov: Lekarna Ljubljana, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana s pripisom »za Spletno Lekarno Ljubljana«

Elektronska pošta: spletna.lekarna@lekarna-lj.si

Telefon:+386 01 23 06 100

Zaupajte strokovnjakom! Lekarna Ljubljana – Zvesta vašemu zdravju!


Ljubljana, 24. maj 2022

Zapri

Copyright © 2022 Lekarna Ljubljana. Vse pravice pridržane.

Naročilo na storitev
Virtualna asistentka Živa