Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}

Splošni pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana

1. SPLOŠNO

1.1 Ta pravila določajo pogoje uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana, s katerim upravlja Javni zavod Lekarna Ljubljana, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju Lekarna Ljubljana).

Za informacije o uporabi spletne strani, spletni ponudbi ali spletnih naročilih se prosimo obrnite od ponedeljka do petka od 8:00 do 16:00 na telefonsko številko: 01 23 06 100 ali e-naslov: spletna.lekarna@lekarna-lj.si

1.2 Spletna lekarna je storitev, ki omogoča nakup zdravil, ki se izdajajo brez recepta, in drugih izdelkov prek spletnega portala Spletna Lekarna Ljubljana: www.lekarnaljubljana.si.

1.3 Organizacijska enota Lekarne Ljubljana, ki izdaja zdravila brez recepta in druge izdelke prek spletnega portala Spletna Lekarna Ljubljana, je Lekarna Miklošič, Miklošičeva cesta 24, 1000 Ljubljana, odgovorna oseba za izdajo zdravil prek medmrežja je vodja Lekarne Miklošič mag. Mateja Praprotnik, mag. farm.

1.4 Lekarna Ljubljana je imetnik dovoljenja za opravljanje lekarniške dejavnosti prodaje zdravil, ki jo spremlja strokovna podpora s svetovanjem. Lekarna Ljubljana zagotavlja kakovost in sledljivost zdravila.

1.5 Spletna Lekarna Ljubljana ima dovoljenje za izdajanje zdravila prek medmrežja.

1.6 Splošni pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana upoštevajo določila veljavne zakonodaje Republike Slovenije, ki jih mora Lekarna Ljubljana upoštevati pri delovanju spletne lekarne.

1.7 Izrazi, ki so uporabljeni v teh splošnih pogojih, imajo naslednji pomen:

 • Registriran uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki je izpolnila registracijski obrazec in pridobila geslo za vstop v portal Spletna Lekarna Ljubljana.

 • Uporabnik, ki opravlja hitri nakup, je fizična ali pravna oseba, ki naroči izdelke prek spletne lekarne, ne da bi izpolnila registracijski obrazec in pridobila geslo za vstop v portal Spletna Lekarna Ljubljana.

 • Uporabnik je vsaka fizična ali pravna oseba, ki uporablja portal Spletna Lekarna Ljubljana.

 • Kupec je oseba, ki bodisi kot registriran uporabnik ali uporabnik, ki opravlja hitri nakup, naroči izdelke prek portala Spletna Lekarna Ljubljana.

1.8 Prek portala Spletna Lekarna Ljubljana je mogoče naročiti izdelke le za območje Republike Slovenije. Naročilo je mogoče oddati le v slovenskem jeziku.

1.9 Lekarna Ljubljana skrbi tudi za izvedbo naročila in dostavo izdelkov, naročenih prek spletne strani Mojeoko.si (https://mojeoko.si/) za podjetje INSPHARMA d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana. Spletna trgovina je neodvisna in posluje v skladu s svojimi splošnimi pogoji poslovanja. Lekarna Ljubljana ne odgovarja za pomanjkanje zalog izdelkov, naročenih prek spletne strani Mojeoko.si.
 

2. ZAŠČITA PACIENTOVE IZBIRE

2.1 Lekarna Ljubljana si prizadeva zagotavljati raznovrstnost in širok izbor zdravil brez recepta in drugih izdelkov, ki jih je mogoče naročiti prek portala Spletna Lekarna Ljubljana, z namenom zagotoviti uporabniku izbiro med različnimi konkurenčnimi izdelki.
 

3. ZAGOTAVLJANJE FARMACEVTSKE SKRBI

3.1 Vprašajte farmacevta: Dodatne informacije o izdelkih, ki jih je mogoče kupiti v Spletni Lekarni Ljubljana, lahko uporabnik pridobi prek spletnega obrazca v rubriki Vprašajte farmacevta, kjer vnese zadevo, elektronski naslov in svoje vprašanje. Odgovor farmacevta dobi uporabnik v nekaj dneh. Elektronski naslov bo uporabljen zgolj za odgovor farmacevta na zastavljeno vprašanje in ne bo uporabljen v druge namene.

3.2 Za izdajo izdelkov v Spletni Lekarni Ljubljana skrbijo magistri farmacije in farmacevtski tehniki, ki si pridržujejo pravico do spremembe naročila v primeru kontraindikacij med naročenimi izdelki. Kupca se o tem predhodno obvesti.

3.3 V skladu s prvim odstavkom 60. člena Pravilnika o razvrščanju, predpisovanju in izdajanju zdravil za uporabo v humani medicini je za eno fizično osebo največja možna naročena in izdana količina zdravila, katerega izdaja ni dovoljena na podlagi samopostrežne izbire, tri pakiranja z manjšim številom enot oziroma eno pakiranje z večjim številom enot. V skladu z navedenim pravilnikom si Lekarna Ljubljana pridružuje pravico, da v primeru naročila večjega števila enot posameznega zdravila brez recepta zmanjša izdano število enot tega zdravila. Kupca se o tem predhodno obvesti.

3.4 Lekarna Ljubljana v okviru poslovanja spletne lekarne upošteva Kodeks lekarniške deontologije in Pravila dobre lekarniške prakse.

3.5 V enotah Lekarna Ljubljana sprejemamo odpadna zdravila. Med odpadna zdravila ne sodijo: kartonska embalaža zdravil in plastične vrečke, navodila za uporabo zdravil, kozmetični izdelki, medicinsko tehnični pripomočki, injekcijske igle, brizge in ostri predmeti. Priporočljivo je, da se ostre predmete, pri katerih lahko pri neprevidnem rokovanju pride do poškodb, zapakira v dobro zaprto trdno plastično posodo. Za ravnanje s tovrstnimi odpadki se mora uporabnik pozanimati, kako je urejeno v lokalni skupnosti.

3.6 Kupec lahko pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave na elektronski naslov spletna.lekarna@lekarna-lj.si

4. CENE

4.1 Naročeni izdelki se obračunajo po cenah, ki so objavljene na portalu Spletna Lekarna Ljubljana v trenutku oddaje naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Znesek poštnine ni vštet v ceno izdelkov in se obračuna v košarici.

4.2 Redna cena izdelkov v Spletni Lekarni Ljubljana je enaka maloprodajni ceni na dan naročila v Lekarni Miklošič.

Spletna akcijska cena je oblika znižane cene, ki velja v Spletni Lekarni Ljubljana in se lahko razlikuje od akcijskih cen v ostalih enotah Lekarne Ljubljana.

Cena s Kartico zvestobe je oblika znižane cene, ki velja za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana.

Popusti se med seboj ne seštevajo. Lekarna Ljubljana objavi znižano ceno, ki velja v času trajanja posebne oblike prodaje, ter najnižjo ceno, ki jo je Lekarna Ljubljana za isti izdelek uporabila v obdobju 30 dni pred izvedbo posebne oblike prodaje.

4.3 Spletna akcijska cena, Cena s Kartico zvestobe, druge posebne ponudbe ali znižane cene (npr. popust s promocijsko kodo) ne veljajo za nakup zdravil brez recepta, galenskih izdelkov, veterinarskih zdravil brez recepta, HAG testov za samotestiranje na Covid-19, začetnih mlečnih formul, darilnih bonov in knjig, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev, ter ostalih izdelkov, za katere področna zakonodaja ne dovoljuje prodajo s popusti ali drugimi ugodnostmi. Za navedene izdelke vedno veljajo redne cene.

4.4 Cene ne vsebujejo stroška poštnine, ki je naveden v košarici oz. rubriki Urejanje košarice.

4.5 Lekarna Ljubljana si pridržuje pravico do napak pri cenah izdelkov na portalu Spletna Lekarna Ljubljana, o čemer bomo kupca obvestili v 24 urah od oddaje naročila in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.
 

5. PLAČILNI POGOJI

5.1 Naročene izdelke je mogoče plačati na naslednje načine:

 • plačilo po povzetju: Naročene izdelke pošljemo po pošti, kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. 
 • plačilo po predračunu: Predračun, na katerem so vsi podatki za izvedbo plačila, je poslan na e-naslov kupca. Naročilo bo poslano šele po plačilu predračuna. Predračun je potrebno plačati v roku sedmih dni, sicer se naročilo stornira. Kupec prejme na e-naslov obvestilo, da je bil predračun plačan.
 • plačilo s plačilno kartico: Pri plačilu lahko kupec uporabi naslednja plačilna sredstva: MasterCard, Maestro, Visa in Diners.
  Po končanem nakupu v Spletni Lekarni Ljubljana bo kupec preusmerjen na spletno stran UJP e-plačila, ki ga upravlja Uprava Republike Slovenije za javna plačila, kjer bo plačal izbrane izdelke. Spletno plačevanje s plačilnimi karticami prek UJP e-plačil poteka v varnem in šifriranem finančnem okolju.

 • plačilo z mBills ali VALÚ Moneto: mBills in VALÚ Moneta sta storitvi brezgotovinskega plačevanja z mobilnikom.
  mBills lahko uporabljajo vsi uporabniki pametnega telefona z operacijskim sistemom iOS in Android, ne glede na to, pri kateri poslovni banki imajo odprt račun.
  Plačilo z VALÚ Moneto je omogočeno uporabnikom storitev Telekoma Slovenije, A1 ter komitentom Nove KBM, ki so hkrati uporabniki enega izmed navedenih operaterjev.
  Po končanem nakupu v Spletni Lekarni Ljubljana bo kupec preusmerjen na spletno stran UJP e-plačila, ki ga upravlja Uprava Republike Slovenije za javna plačila, po izboru plačilnega sredstva pa bo kupec preusmerjen v varno okolje mBills ali VALÚ Moneta, kjer bo kupec plačal izbrane izdelke.

 • plačilo prek sistema FLIK: Flik je sodoben in brezplačen način nakazil med uporabniki različnih slovenskih bank ter plačilno sredstvo pri različnih trgovcih.
  Po končanem nakupu v Spletni Lekarni Ljubljana boste preusmerjeni na spletno stran UJP e-plačila, ki ga upravlja Uprava Republike Slovenije za javna plačila, po izboru plačilnega sredstva pa boste preusmerjeni v varno okolje Flik Pay, kjer boste plačali izbrane izdelke.
   

5.2 Naročeni izdelki bodo odposlani po prejetem plačilu, razen v primeru plačila po povzetju.
 

6. DOSTAVA in OSEBNI PREVZEM

6.1. Izdelke dostavlja Pošta Slovenije za celotno območje Slovenije, pri čemer se lahko kupec odloči za:

 • navadna dostavo: naročilo bo dostavljeno v 2-3 delovnih dneh. Navadna dostava je možna od ponedeljka do petka. V času vikenda in praznikov se rok dostave za čas dela prostih dni podaljša.

 • hitra dostavo: naročilo, ki je oddano od ponedeljka do petka do 11. ure dopoldne, bo dostavljeno še isti dan  (pod pogojem, da so vsi naročeni izdelki na zalogi). Če vsi izdelki iz naročila niso na zalogi, se hitra dostava prestavi na naslednji delovni dan. Hitre dostave ni možno izbrati v času vikenda in praznikov.

6.2 V primeru, da kupca v času dostave ni na navedenem naslovu, lahko naročilo prevzame v enoti Pošte Slovenije.

6.3 Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

Vrednost nakupa*

Do 14,99 €

Od 15,00 € do 49,99 €

Nad 50,00 €

Navadna dostava

4,85 €

2,80 €

Brezplačno**

Hitra dostava

6,80 €

5,80 €

2,40 €

*    V vrednost nakupa za pridobitev ugodnejše dostave se ne šteje nakup zdravil brez recepta, galenskih izdelkov in veterinarskih zdravil brez recepta. 

* *  Pri nakupu nad vrednostjo 50 eur kupec pridobi brezplačno navadno dostavo, pri čemer se v vrednost nakupa ne šteje nakup zdravil brez recepta, galenskih izdelkov in veterinarskih zdravil brez recepta.


6.4 Vsak prvi torek v mesecu nudimo brezplačno navadno dostavo za vse vrednosti nakupa. Brezplačna dostava velja na dan nakupa oz. oddanega naročila.

6.5 Naročeni izdelki bodo odposlani najkasneje v roku treh delovnih dni od oddaje naročila. Če izdelka ni na zalogi, bo Lekarna Ljubljana o tem kupca obvestila v roku enega delovnega dne po oddanem naročilu in mu povrnila morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

6.6 Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži, ki bo zagotavljala zaupnost narave izdelka.

6.7 Če Lekarna Ljubljana pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovorna za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je kupec navedel ob registraciji ali naročilu. Če ob času dostave ni nikogar na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje izdelkov.

6.8 Osebni prevzem: izdelke lahko kupec prevzame tudi osebno in se tako izogne strošku dostave. Prevzem je možen v Lekarni Miklošič na Miklošičevi ulici 24 v Ljubljani od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 s številko naročila in z osebnim dokumentom. Pri izbiri osebnega prevzema izdelkov ni možno izbrati način plačila po povzetju oz. plačati na blagajni v lekarni.
 

7. POSTOPEK ODDAJE NAROČILA

7.1 Uporabnik lahko izvede nakup na dva načina:

 • z registracijo,
 • hitri nakup brez registracije.

7.2 Nakup z registracijo: Novi uporabnik se na portalu Spletna Lekarna Ljubljana registrira tako, da v obrazec vnese uporabniško ime in geslo, kontaktne podatke, številko Kartice zvestobe, v primeru, da je registriran imetnik Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana, in podatke podjetja, če je uporabnik podjetje. Nato prebere in potrdi splošne pogoje uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in klikne gumb »Ustvari svoj profil«. Novi uporabnik nato dobi sporočilo s potrdilom o prijavi na portal Spletna Lekarna Ljubljana na svoj elektronski naslov. Pri nadaljnjih vpisih v portal Spletna Lekarna Ljubljana uporabnik vnese samo svoj elektronski naslov ali svoje uporabniško ime in geslo.

7.3 Po registraciji oz. vpisu v portal Spletna Lekarna Ljubljana uporabnik izbere izdelke, ki jih želi naročiti in za vsakega posebej klikne gumb »Dodaj v košarico«. Predstavitev izdelka je pisna in slikovna. Vse slike izdelkov so simbolične. Pisna predstavitev je segmentirana in razdeljena na naziv izdelka, blagovno znamko, pakiranje, ceno ter dolg opis izdelka, ki je predstavljen v posameznih zavihkih z naslovi Podrobno o izdelku, Navodila za uporabo, Sestavine in Opozorila. Navedba zavihkov je odvisna od opisa posameznega izdelka, ki je pripravljen na podlagi podatkov, posredovanih s strani pogodbenega dobavitelja, ter v skladu z veljavno področno zakonodajo. V kolikor je izdelku priloženo navodilo za uporabo in ga je Lekarna Ljubljana prejela v elektronski obliki od pogodbenega dobavitelja, je le-to objavljeno v zavihku Navodila za uporabo. Varnostni listi kemikalij in biocidov niso objavljeni na portalu Spletna Lekarna Ljubljana. V kolikor uporabnik želi pridobiti varnostni list za določen izdelek, kontaktira Lekarno Ljubljana na navedene kontaktne podatke in Lekarna Ljubljana bo pridobila potreben dokument.

7.4 Pri urejanju košarice lahko uporabnik spreminja količino želenih izdelkov in si izbere tip dostave. Uporabnik lahko na tem mestu vpiše tudi številko Kartice zvestobe in promocijsko kodo. Na koncu uporabnik prebere splošne pogoje uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in potrdi, da se strinja z njimi, ter klikne gumb »Naprej na moji podatki«. V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji nadaljevanje naročila ni možno.

7.5 Uporabnik nato preveri svoje kontaktne podatke, naslov za dostavo ter izpolni dodatna polja, če je uporabnik podjetje. Na tem mestu lahko uporabnik spremeni naslov za dostavo. Nato klikne gumb »Naprej na izbiro plačila«. S klikom na gumb »Nazaj na urejanje košarice« lahko uporabnik spremeni podatke iz prejšnjega koraka.

7.6 V naslednjem koraku uporabnik izbere način plačila. Izbira lahko med naslednjimi plačilnimi sredstvi: plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, plačilo s plačilnimi karticami, plačilo prek sistema NLB Klik ali plačilo z VALÚ Moneto/mBills. Po izbiri načina plačila uporabnik klikne gumb »Naprej na predogled naročila«. S klikom na gumb »Nazaj na moje podatke« lahko uporabnik spremeni podatke iz prejšnjega koraka.

7.7 Pred potrditvijo naročila s klikom na gumb »Potrdi in plačaj« ima uporabnik še enkrat možnost pregledati celotno naročilo in po potrebi naročilo spremeniti (zgolj odstranjevanje izdelkov iz košarice). S klikom na gumb »Nazaj na izbiro plačila« pa lahko uporabnik pred oddajo naročila spremeni tudi podatke iz prejšnjih korakov.

7.8 Po oddaji naročila sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila ni možna, razen v posebnih primerih v dogovoru z Lekarno Ljubljana.

7.9 Takoj, ko Lekarna Ljubljana prejme naročilo, pošlje kupcu potrdilo o naročilu v elektronski obliki na naslov elektronske pošte, ki ga je kupec posredoval ob registraciji oziroma ob hitrem nakupu.

7.10 Ob prejemu naročenih izdelkov kupec prejme tudi podatke o naročilu v tiskani obliki (račun). Lekarna Ljubljana posluje v skladu z Zakonom o davčnem potrjevanju računov.

7.11 Hitri nakup: Uporabnik lahko izvede nakup tudi kot hitri nakup. Postopek je enak kot pri nakupu z registracijo, le da v tem primeru posameznik ne izdela svojega profila na portalu Spletna Lekarna Ljubljana, prek katerega se lahko ponovno prijavi v spletno lekarno ter ponovno opravi nakup, ampak opravi le enkraten nakup.

7.12 Če je nakup opravljen s Kartico zvestobe Lekarne Ljubljana, z njim kupec zbira jabolka zvestobe, ki jih lahko unovči za ugodnejši nakup izdelkov in storitev iz kataloga ugodnosti ZDRAVO ali druge posebne ponudbe, navedene v Splošnih pogojih poslovanja Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana.
 

8. VAREN NAKUP

8.1 Oddaja naročila se opravi prek varne povezave https. Varna povezava je šifrirana izmenjava informacij med portalom Spletna Lekarna Ljubljana in uporabnikovim spletnim brskalnikom. Ko uporabnik spletni lekarni pošlje informacije, se šifrirajo v njegovem računalniku in dešifrirajo na spletni lekarni. Informacij med pošiljanjem ni mogoče prebrati ali nedovoljeno spreminjati.

8.2 Prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila omogočajo naslednja tehnološka sredstva:

 • Pri naročilu se podatki še enkrat preverijo prek varne (https) povezave (npr. število jabolk zvestobe, šifra izdelka ...). V primeru, da podatki niso pravilni oz. manjkajo, se uporabniku izpiše napaka in naročilo se ne izvede. Vse napake se tudi beležijo.

 • Naročilo z vsemi podatki se do lekarne pošlje prek varne povezave (https).

 • Naročilo se zavrne v primeru, da poslani podatki ne ustrezajo v celoti.
   

9. POGODBA

9.1 Oddano spletno naročilo predstavlja pogodbo, sklenjeno na daljavo, ki je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani Lekarne Ljubljana. Lekarna Ljubljana potrdi naročilo tako, da pošlje kupcu takoj po prejemu naročila potrdilo v elektronski obliki na naslov elektronske pošte, ki ga je kupec posredoval ob registraciji oziroma ob hitrem nakupu.

9.2 Pogodba, sklenjena na daljavo, (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku Lekarne Ljubljana in je obravnavana strogo zaupno. Račun v tiskani obliki Lekarna Ljubljana pošlje kupcu skupaj z naročenimi izdelki. Registriranim uporabnikom je naročilo v elektronski obliki v vsakem trenutku dostopno tudi v njegovem uporabniškem profilu (Moja naročila) na portalu Spletna Lekarna Ljubljana.
 

10. ODSTOP OD POGODBE

10.1 Kupec ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od prodajne pogodbe sklenjene na daljavo. Odstopa ni mogoče uveljavljati pri pogodbi za zdravila in pri dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec po dostavi odprl pečat.  Izdelek, ki ga potrošnik vrača zaradi odstopa od pogodbe, mora biti nepoškodovan, zapakiran v originalno embalažo, v nespremenjeni količini in brez sledu uporabe.

10.2 Za uveljavitev pravice do odstopa od pogodbe mora kupec izpolniti obrazec Odstop od pogodbe in ga poslati na: Lekarna Miklošič, Miklošičeva cesta 24, 1000 Ljubljana ali pa po elektronski pošti: spletna.lekarna@lekarna-lj.si  

10.3 Če potrošnik odstopi od pogodbe mu Lekarna Ljubljana brez nepotrebnega odlašanja, vendar najpozneje v 14 dneh od prejetja obvestila o odstopu od pogodbe sklenjene na daljavo povrne vsa prejeta plačila. Strošek vračila izdelkov nosi kupec. Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.

10.4 Zaradi svoje narave nekateri izdelki, naročeni preko portala Spletna Lekarna Ljubljana, niso primerni za vračilo skladno s 135. členom Zakona o varstvu potrošnikov. Vračilo zdravil ni možno zaradi prekinitve zagotavljanja sledljivosti. To določilo se ne uporablja v primerih napake ali dostave napačnih izdelkov.


11. NESKLADNOST BLAGA

11.1 Blago je skladno s prodajno pogodbo kadar:

 • ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter ima funkcionalnost, združljivost in druge lastnosti, kot je zahtevano v prodajni pogodbi;

 • je primerno za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil prodajalca najpozneje ob sklenitvi prodajne pogodbe, prodajalec pa je s tem soglašal, ter

 • je dobavljeno skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je določeno v prodajni pogodbi.

11.2 V primeru neskladnosti blaga lahko kupec, ki je predhodno obvestil Lekarno Ljubljana,  svoje zahtevke uveljavlja v naslednjem vrstnem redu:

 1. Zahteva brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga (popravilo ali zamenjava),

 2. Zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

11.3 Da bi se vzpostavila skladnost blaga, lahko kupec izbere med popravilom blaga in zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom, razen če:

 • je izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka nemogoča ali

 • izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka predstavlja nesorazmerne stroške za prodajalca v primerjavi z drugim jamčevalnim zahtevkom ob upoštevanju vseh okoliščin.

11.4 Kupec od trenutka, ko nas obvesti o neskladnosti blaga, lahko zahteva brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga v razumnem roku, ki ni daljši od 30 dni, pri čemer se upoštevata narava blaga in namen, za katerega kupec potrebuje blago. 30 dnevni rok se lahko podaljša za največ 15 dni, pri čemer se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka Lekarna Ljubljana obvesti kupca še pred potekom 30 dnevnega roka.

11.5 Kupec ima pravico uveljavljati zahtevek za neskladnost blaga v roku dveh mesecev, ko je bila neskladnost ugotovljena. O morebitni neskladnosti mora obvestiti Lekarno Ljubljana ter nam omogočiti pregled izdelka. Če je obstoj neskladnosti blaga sporen, Lekarna Ljubljana o tem pisno obvesti kupca v osmih dneh od prejema jamčevalnega zahtevka potrošnika. Obvestilo o neskladnosti lahko kupec sporoči osebno, ali ga pošlje v lekarno, v kateri je bilo blago kupljeno. V kolikor kupec odstopi od pogodbe zaradi neskladnosti blaga, bo Lekarna Ljubljana izvedla vrnitev plačanega zneska nemudoma, najkasneje pa v roku 8 dni po prejemu blaga ali dokazila, da je potrošnik blago poslal nazaj.

11.6 Lekarna Ljubljana ne odgovarja za neskladnost blaga, ki se pojavi po tem, ko mineta dve leti od dostave blaga. Šteje se, da je napaka obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku enega leta od izročitve blaga. V primeru, da se neskladnost blaga pojavi v manj kot 30 dneh po dobavi, ima kupec pravico odstopiti od prodajne pogodbe, ne da bi predhodno zahteval popravilo ali zamenjavo blaga. Odstop uveljavlja z izjavo, s katero prodajalca obvesti, da odstopa od prodajne pogodbe. Kupec ne more odstopiti od prodajne pogodbe, če je neskladnost zgolj neznatna.

11.7 V vsakem primeru ima kupec pravico, da zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza blaga, ki nastanejo zaradi uveljavljanja jamčevalnega zahtevka zaradi neskladnosti blaga.

11.8 Pravice kupca ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o neskladnosti blaga obvestil Lekarno Ljubljana.

11.9 Lekarna Ljubljana deluje v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Za vsa vprašanja, pritožbe in reklamacije lahko kupec kadarkoli kontaktira Lekarno Ljubljana na navedene kontaktne podatke. Lekarna Ljubljana bo v najkrajšem možnem času oz. najkasneje v zakonsko določenih rokih odgovorila kupcu na njegovo vprašanje, pritožbo oz. reklamacijo.

11.10 Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec kontaktira Lekarno Ljubljana na enega od navedenih kontaktov (telefon ali e-naslov) in Lekarna Ljubljana bo uredila prevzem ter nadomestilo izdelkov z ustreznimi na stroške Lekarne Ljubljana. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti in nepoškodovani embalaži.

11.11 Če je ob prevzemu pošiljke opazno, da je izdelek ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri izbranem pogodbenem izvajalcu storitve dostave pošiljk. Takšen paket je potrebno osebno dostaviti na najbližjo enoto izvajalca storitve dostave v enakem stanju kot ob prevzemu, poštni uslužbenec pa bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. Lekarna Ljubljana bo skupaj s pogodbenim izvajalcem storitve dostave pošiljk poskrbela, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.
 

11.12 KONTAKTNI PODATKI IN OBRAZEC ZA REKLAMACIJE:

Naslov: Lekarna Miklošič, Miklošičeva cesta 24, 1000 Ljubljana s pripisom »za Spletno Lekarno Ljubljana«

Elektronska pošta: spletna.lekarna@lekarna-lj.si

Telefon: 01 23 06 100

 Obrazec za uveljavljanje reklamacije


12. GARANCIJA

12.1 Izdelki z garancijo imajo priložen garancijski list. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. V kolikor informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira Lekarno Ljubljana, ki bo pridobila potrebno informacijo.

12.2 V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov lahko kupcu garancijo kot garant ponudi proizvajalec ali uvoznik, in sicer z garancijskim listom ali obljubo v oglaševalskem sporočilu. Garant se z garancijo zaveže, da bo kupcu brezplačno popravil ali zamenjal blago, vrnil del ali vso kupnino, kadar blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

12.3 V primeru, da je bilo blago kupljeno pred 26. 1. 2023 reklamacijo kupec uveljavlja v lekarni, v kateri je blago kupil, z garancijskim listom, iz katerega je jasno razviden naziv in naslov lekarne in datum nakupa blaga oziroma z garancijskim listom in računom, ki ga je prejel ob nakupu izdelka. Proizvajalec je dolžan zagotoviti popravilo in vzdrževanje izdelka za čas garancijskega roka oziroma njegovega podaljšanja brezplačno, po poteku le tega pa proti plačilu. Stroške za material, nadomestne dele, delo, prenos in prevoz izdelkov, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oziroma pri nadomestitvi izdelka z novim na podlagi garancije, plača proizvajalec. Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 30 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora kupcu brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom. Proizvajalec oziroma pooblaščeni servis lahko kupcu za čas popravila blaga, za katerega le ta uveljavlja garancijo, zagotovi brezplačno uporabo podobnega izdelka.
 

13. ODGOVORNOST

13.1 Lekarna Ljubljana ni odgovorna za posledice zdravljenja, ki nastanejo zaradi uporabe zdravila, ki ni v skladu z navodili za uporabo za naročena zdravila in druge izdelke.

13.2 Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

13.3 Vsi podatki na portalu Spletna Lekarna Ljubljana so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. O svojem zdravstvenem stanju oziroma bolezni se posvetujte z osebnim zdravnikom ali s farmacevtom.

13.4 Spletna Lekarna Ljubljana prek medmrežja pošilja samo zdravila brez recepta, ki ne zahtevajo posebnih temperaturno nadzorovanih pogojev in posebnih dodatnih nadzornih sistemov. Zdravila brez recepta, ki ne zahtevajo posebnih temperaturno nadzorovanih pogojev, se shranjujejo pri sobni temperaturi in imajo sprejemljiv razpon med 15 in 25 stopinj C. Distribucija zdravil brez recepta poteka preko Pošte Slovenije, ki ne zagotavlja posebnega spremljanja temperaturnih pogojev prevoza in dostave. Neustrezni pogoji dostave lahko negativno vplivajo na kakovost zdravila, zato si Spletna Lekarna Ljubljana jemlje pravico do preklica naročila v izrazito vročem ali izrazito hladnem vremenu. Zdravila se lahko pripravijo za osebni prevzem v Lekarni Miklošič.

13.5 Lekarna Ljubljana si pridružuje pravico do napak v predstavitvah izdelkov na portalu Spletna Lekarna Ljubljana. Slikovni in tekstovni materiali na portalu Spletna Lekarna Ljubljana so informativne narave in se lahko spremenijo v tako kratkem času, da ni mogoče zagotavljati popolne ažurnosti, zato mora kupec pred uporabo izdelka prebrati in upoštevati navodila, ki so navedena na samem izdelku in/ali v priloženem navodilu za uporabo.

13.6 Lekarna Ljubljana ne odgovarja za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oz. infrastrukture, ki jo uporablja storitev Spletna Lekarna Ljubljana (npr. izpad delovanja medmrežja).
 

14. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

14.1 Z registracijo v Spletno Lekarno Ljubljana uporabnik dovoljuje, da Javni zavod Lekarna Ljubljana kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse zgoraj posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) ter določili evropske Uredbe na področju varstva osebnih podatkov. V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z obdelovanjem podatkov lahko uporabnik posreduje morebitna vprašanja pooblaščencu za varstvo osebnih podatkov Lekarne Ljubljana na lekarna.ljubljana@lekarna-lj.si.

14.2 Lekarna Ljubljana zagotavlja, da osebne podatke uporabnikov portala Spletna Lekarna Ljubljana in vse ostale podatke, zbrane v postopku registracije, ščiti pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni.

14.3 Poleg podatkov, ki jih uporabnik vnese ob registraciji (fizična oseba: uporabniško ime ali e-naslov, geslo, ponovitev gesla, ime, priimek, telefonsko številko, e-naslov, ulico, hišno številko, poštno številko, kraj, številko Kartice zvestobe – neobvezno; pravna oseba: naziv podjetja, davčno številko, matično številko, ulico, hišno številko, poštno številko in kraj ter izbira o elektronskem obveščanju), se zbirajo tudi naslednji podatki o nakupu: datum in ura nakupa, kupljeni/naročeni izdelki, naziv in količina teh izdelkov, cena izdelkov, znesek končne vrednosti nakupa (vključujoč vrednost naročila, dostave in morebiten strošek kupnine), popusti in druge ugodnosti pridobljene z nakupom, način dostave, način plačila. Če je nakup opravljen s Kartico zvestobe Lekarne Ljubljana, se o nakupu poleg podatkov, ki jih uporabnik vnese ob registraciji, zbirajo tudi naslednji podatki: številka Kartice zvestobe, šifra izdelka, naziv izdelka, količina, enota mere, cena na enoto mere, vrednost nakupa, čas nakupa, številka dokumenta o nakupu – računa, bonitetne točke – jabolka zvestobe: stanje/unovčene/izdane, popusti, doseženi z nakupom s Kartico zvestobe na posameznem izdelku in računu.

14.4 Uporabnik dovoljuje upravljavcu, da lahko ta eno uro, dokler ne poteče spletna seja, ob vsakem dostopu uporabnika na spletni portal upravljavca obdeluje podatke o njegovih obiskih oz. spletnih sejah. Upravljavec v zvezi s spletnimi sejami zbira naslednje vrste osebnih podatkov: ID uporabnikove seje, šifra uporabnika, izdelki v košarici, naziv izdelkov, število izdelkov, cena izdelkov, znesek popustov in ugodnosti pridobljene z nakupom, znesek končne vrednosti nakupa, način dostave, način plačila, datum in ura nakupa.

14.5 Podatki iz uporabnikovih spletnih sej se hranijo za namen statistične obdelave spletne strani, sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne lekarne v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani. Podatki iz sej se lahko posredujejo vzdrževalcu spletnega portala, vzdrževalcu lekarniškega programa ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme.

14.6 Registriran uporabnik lahko prek svojega profila vpogleda v svoje nakupe in v stanje števila jabolk zvestobe, ki jih ima trenutno na Kartici zvestobe Lekarne Ljubljana v rubrikah Moja naročila in Moja Kartica zvestobe. Uporabnik lahko preveri, koliko je prihranil z nakupi na portalu Spletna Lekarna Ljubljana, koliko je prihranil z nakupi s Kartico zvestobe in koliko jabolk zvestobe je pridobil/porabil v posameznem letu. Do teh informacij lahko dostopa tudi Lekarna Ljubljana za namen nagrajevanja strank in vodenja statistike.

14.7 Registriran uporabnik lahko kadar koli spremeni svoje osebne podatke v osebnem profilu v rubriki Spremeni podatke. Uporabnik lahko spreminja geslo, ime, priimek, telefonsko številko, e-naslov, prebivališče, naslov za dostavo in morebitne podatke, če je pravna oseba – naziv podjetja, davčno številko, matično številko, naslov podjetja, telefonsko številko in e-naslov.

14.8 Podatki o nakupih se zbirajo z namenom dostave naročenih izdelkov, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij. Zbiranje osebnih podatkov je nujno za izvršitev pogodbe – nakupa prek portala Spletna Lekarna Ljubljana.

14.9 Osebni podatki, potrebni za izvedbo spletnega nakupa, se lahko obdelujejo za namen izvedbe transakcije ter dostave spletnih naročil.

Na podlagi teh splošnih pogojev pa dajejo svojo privolitev za obdelovanje osebnih podatkov tudi za naslednje namene:

 • Posamezniki, ki dostopajo v Spletno Lekarno Ljubljana, se strinjajo, da se njihovi podatki lahko obdelujejo za namen sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne lekarne v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani.

 • Posamezniki, ki so izpolnili registracijski obrazec, se strinjajo, da se njihovi podatki lahko obdelujejo tudi za namen:

  • obvestila o registraciji in potrditvi registracije,
  • obvestila v obliki e-pošte o opravljenih nakupih,
  • obvestila v obliki e-pošte o naročilu ali izdelkih (npr. če imajo ti krajši rok),
  • če je posameznik podal tudi neobvezen podatek telefonsko številko: obvestila o naročilu ali izdelkih (npr. če imajo ti krajši rok),
  • statistične obdelave,
  • trženjske raziskave in pošiljanje promocijskih obvestil,
  • spremljanje nakupovalnih vsebin kupcev,
  • podeljevanje nagrad kupcem.
 • Posamezniki, ki so se prijavili na e-novice, se strinjajo, da se njihovi podatki lahko obdelujejo tudi za namen:
  • statistične obdelave spletne strani,
  • identificiranja uporabnikov spletnih strani.

Uporabnik lahko to privoljenje tudi kadarkoli želi prekliče oz. spremeni preko spletnega obrazca za spremembo ali odjavo od obdelovanja osebnih podatkov uporabnikov spletnih strani Lekarne Ljubljana, ki je dostopen na spletni strani www.lekarnaljubljana.si ali po e-pošti na elektronski naslov spletna.lekarna@lekarna-lj.si.

14.10 Uporabnik z vpisom svojih podatkov tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa, omejitev obdelave podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Uporabnik lahko posreduje morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov s strani Lekarne Ljubljana na elektronski naslov lekarna.ljubljana@lekarna-lj.si.

Prav tako ima vsak uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov.

14.11 Uporabnik dovoljuje Lekarni Ljubljana, da ta na njegov naslov elektronske pošte pošlje obvestilo o izvedbi naročila ali o tem, da Lekarna Ljubljana naročila ne bo mogla izvesti, ker izdelka ni na zalogi.

14.12 Podatki se lahko nahajajo tudi pri skrbniku podatkovnega skladišča in kock, vzdrževalcu spletnega portala, vzdrževalcu lekarniškega programa ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme, ki v imenu upravljavca kot pogodbeni obdelovalci, obdelujejo podatke o posamezniku.

14.13 Lekarna Ljubljana lahko hrani podatke o registriranem uporabniku še 5 let po njegovi zahtevi za izbris njegovih podatkov. Podatke o posameznem spletnem nakupu registriranega uporabnika ali uporabnika, ki opravlja hitri nakup, pa lahko hrani še 10 let od posameznega nakupa. Osebne podatke o imetnikih Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana hrani do preklica Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana.

14.14 Zbiranje podatkov posameznika je prostovoljno. Če registrirani uporabnik svojih podatkov, ki so v registracijskem obrazcu opredeljeni kot obvezni, ne želi posredovati upravljavcu, ne more izdelati svojega profila v Spletni Lekarni Ljubljana. Če uporabnik, ki opravlja hitri nakup, ne želi posredovati podatkov, ki so opredeljeni kot obvezni za izvedbo spletnega nakupa, ne more izvesti spletnega nakupa.

14.15 Registrirani uporabnik lahko pošlje zahtevo za izbris svojega profila ali zahtevo, da se njegovi podatki ne obdelujejo za namene, ki niso potrebni za izvedbo spletnega naročila, na naslov elektronske pošte spletna.lekarna@lekarna-lj.si ali izbriše profil v rubriki Spremeni podatke pod Izbris profila.

14.16 Uporabnik s prijavo na e-novice soglaša, da Spletna Lekarna Ljubljana pošilja oglasno gradivo v obliki e-novic ter dovoljuje elektronsko anketiranje. Iz sistema sporočil se lahko uporabnik kadar koli odjavi s klikom na gumb Odjava na koncu vsakega sporočila.

14.17 Vsa določila o varstvu osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo portala Spletna Lekarna Ljubljana in ne veljajo za spletne strani, do katerih lahko uporabnik pride s portala Spletna Lekarna Ljubljana ali prek drugih portalov na portal Spletna Lekarna Ljubljana. Tovrstne strani imajo svoja pravila o varovanju osebnih podatkov, s katerimi se mora uporabnik seznaniti pred uporabo teh spletnih strani.
 

15. PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

15.1 Vsa vsebina portala Spletna Lekarna Ljubljana, razen vsebin, ki jih na posamezne storitve vnesejo uporabniki sami, je zaščiteno avtorsko delo Lekarne Ljubljana. Vse pravice so pridržane. Vse vsebine, ki so jih na posamezne storitve Spletne Lekarne Ljubljana prenesli uporabniki, so last uporabnikov. Vsebine portala Spletna Lekarna Ljubljana ni dovoljeno spreminjati oziroma uporabljati na drugih internetnih straneh, s katerimi ne upravlja Lekarna Ljubljana. Vsebine ni dovoljeno kopirati za javne in komercialne namene.

15.2 Lekarna Ljubljana ima lahko patente, patentirane aplikacije, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge intelektualne pravice, ki so povezane s portalom Spletna Lekarna Ljubljana. Če ni izrecno navedeno v teh pogojih uporabe, uporabnikom vsebina teh spletnih strani ne daje nikakršne licence za te patente, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge lastnine. Vse pravice, ki niso izrecno podeljene tukaj, so pridržane.

15.3 Terjatve v zvezi z avtorskimi pravicami se rešujejo v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah in z Zakonom o pravdnem postopku.
 

16. UPORABA PIŠKOTKOV

16.1 Piškotek je majhen niz znakov, ki ga lahko spletni brskalnik trajno shrani na računalnik uporabnika. Vanj se shranjujejo podatki in izbire uporabnika. Portal Spletna Lekarna Ljubljana uporabi piškotke vsakič, ko ga uporabnik obišče. V zaščiten piškotek, ki se začasno shrani na računalnik uporabnika, se shranijo edinstveni identifikatorji, čas vpisa in drugi nujni podatki, ki niso osebne narave.

16.2 Piškotek omogoča premikanje po portalu Spletna Lekarna Ljubljana, ne da bi se uporabniku bilo treba ponovno vpisovati za dostop do vsake strani. Piškotki se na spletni strani uporabljajo zgolj za delovanje spletne strani. Z uporabo nastavitev v spletnem brskalniku lahko uporabnik dovoli ali prepreči prejemanje piškotkov. Posameznik se strinja, da lahko Lekarna Ljubljana kot upravljavec osebnih podatkov obdeluje podatke o piškotkih za namene identificiranja uporabnikov spletnih strani in omogočanja strežniku, da uporabnikom zagotovi spletne strani, prilagojene potrebam uporabnikov, in anonimnih statističnih ocen; za namen sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne lekarne v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani. Podatki o piškotkih se lahko posredujejo tudi pogodbenim obdelovalcem: vzdrževalcu spletnega portala, vzdrževalcu lekarniškega programa ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme. Posredovanje podatkov o piškotkih je prostovoljno, če uporabnik ne želi sprejeti piškotkov, ne bo mogel uporabljati nekaterih možnosti, ki jih ponuja portal Spletna Lekarna Ljubljana.

16.3  Spletno mesto www.lekarnaljubljana.si, ki deluje pod okriljem Lekarne Ljubljana, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana, uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

Piškotki za delovanje spletne strani in boljšo uporabniško izkušnjo:

Piškotek

Vrsta piškotka

Storitev

Veljavnost

Opis

PHPSESSID

nujni

Lekarna Ljubljana

Izbriše se, ko zaprete brskalnik.

Zagotovitev delovanja spletne strani

cookieconsent_status

nujni

Lekarna Ljubljana


1 leto

vaša zavrnitev/odobritev piškotkov

XSRF-TOKEN

nujni

Lekarna Ljubljana

Izbriše se, ko zaprete brskalnik.

pomaga preprečevati napade XSRF

laravel_session

nujni

Lekarna Ljubljana


2 uri

Omogoča pravilno delovanje, varno rabo spletnega mesta, avtentifikacijo uporabnika

_gid nujni Google Analytics 1 dan Beleži osnovno statistiko obiska (anonimnost zagotovljena)

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotek

Vrsta piškotka

Storitev

Veljavnost

Opis

_ga

analitični piškotek

Google Analytics


2 leti

Beleži osnovno statistiko obiska (anonimnost zagotovljena)

 

utma,_utmb,_utmc,_utmz

analitični piškotek

Google Analytics

_utma – 2 leti

_utmb – 30min

_utmc – 30min

_utmz – 6 mesecev

 

Beleži statistiko, kako uporabnik uporablja spletno stran (anonimnost zagotovljena)

Oglaševalski piškotki

Piškotek

Vrsta piškotka

Storitev

Veljavnost

Opis


datr, sb, lu

tržni piškotek

Facebook
 

 

2 leti
 

Prikazovanje relevantnih oglasov za uporabnika, na podlagi spremljanja uporabnikovih obiskov strani, ki uporabljajo Facebook pixel ali Facebook družbeni vtičnik

xs, s, c_user, pl, csm, fr
 

tržni piškotek

Facebook

3 mesece


fblo_275399925812248

tržni piškotek

Facebook

5 mesecev

 

 

17. KRŠITVE

17.1. Uporabnik portala Spletna Lekarna Ljubljana se obvezuje, da le-tega ne bo uporabljal za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Portala Spletna Lekarna Ljubljana se ne sme uporabljati na način, ki bi lahko poškodoval, onemogočil, preobremenil ali škodil portalu ali Lekarni Ljubljana. Prav tako se ne sme ovirati uporabe kateremu koli drugemu uporabniku portala Spletna Lekarna Ljubljana. Prepovedani so vsi poskusi pridobitve nepooblaščenega dostopa do katere koli storitve portala, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o njegovem katerem koli drugem uporabniku. Prepovedana je pridobitev oz. poskus pridobitve kakršnega koli gradiva ali informacij s pomočjo kakršnih koli sredstev, ki niso namenoma na voljo v sklopu portala.

16.2 Lekarna Ljubljana si pridržuje pravico do blokade oz. izbrisa uporabniškega računa uporabnika, ki bo deloval v nasprotju s temi splošnimi pogoji ali v zvezi s Spletno Lekarno Ljubljana izvajal druga dejanja, ki jih sankcionira zakonodaja Republike Slovenije.
 

18. NADZOR

18.1. Delovanje Spletne Lekarne Ljubljana je pod nadzorom farmacevtske in tržne inšpekcije.
 

19.   OSTALE DOLOČBE

19.1. Lekarna Ljubljana lahko v vsakem trenutku spremeni splošne pogoje uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana, če to zahtevajo vzroki tehnične, komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Vsaka sprememba bo predhodno ustrezno objavljena na javno dostopnem mediju.

19.2. O spremembi splošnih pogojev uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana mora Lekarna Ljubljana uporabnika na primeren način obvestiti. Za primeren način se šteje objava na spletni strani www.lekarnaljubljana.si.

19.3 Šteje se, da uporabnik portala Spletna Lekarna Ljubljana soglaša s spremembo splošnih pogojev uporabe portala, če še naprej uporablja portal Spletna Lekarna Ljubljana.

19.4 Ko Lekarna Ljubljana uporabniku portala Spletna Lekarna Ljubljana na primeren način obvesti o spremembi splošnih pogojev uporabe portala, ga je dolžna tudi opozoriti, da nadaljnja uporaba portala Spletna Lekarna Ljubljana pomeni, da se strinja s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe portala.

19.5 Lekarna Ljubljana bo o vseh spremembah in novostih svoje uporabnike obveščala tudi na vseh mestih, kjer so objavljeni ti splošni pogoji.

19.6 Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletnega portala Spletna Lekarna Ljubljana in iz teh splošnih pogojev, ki jih Lekarna Ljubljana in uporabnik ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

19.7. Skladno z zakonskimi normativi Lekarna Ljubljana ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Lekarna Ljubljana, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

19.8 Splošni pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana pričnejo veljati dne 23. 1. 2024 in v celoti nadomestijo do sedaj veljavne Splošne pogoje.
 

20. KONTAKT

Za informacije o uporabi spletne strani, spletni ponudbi ali spletnih naročilih se prosimo obrnite od ponedeljka do petka od 8:00 do 16:00 na telefonsko številko: 01 23 06 100 ali e-naslov: spletna.lekarna@lekarna-lj.si

Naslov: Lekarna Ljubljana, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana s pripisom »za Spletno Lekarno Ljubljana«

 

Zaupajte strokovnjakom. Lekarna Ljubljana – Zvesta vašemu zdravju


Ljubljana, 23. januar 2024

 

Zapri