Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}

Uporaba piškotkov

Spletno mesto www.lekarnaljubljana.si, ki deluje pod okriljem Lekarne Ljubljana, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana, uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Piškotek je majhen niz znakov, ki ga lahko spletni brskalnik trajno shrani na računalnik uporabnika. Vanj se shranjujejo podatki in izbire uporabnika. Portal Spletna Lekarna Ljubljana uporabi piškotke vsakič, ko ga uporabnik obišče. V zaščiten piškotek, ki se začasno shrani na računalnik uporabnika, se shranijo edinstveni identifikatorji, čas vpisa in drugi nujni podatki, ki niso osebne narave.

Piškotek omogoča premikanje po portalu Spletna Lekarna Ljubljana, ne da bi se uporabniku bilo treba ponovno vpisovati za dostop do vsake strani. Piškotki se na spletni strani uporabljajo zgolj za delovanje spletne strani. Z uporabo nastavitev v spletnem brskalniku lahko uporabnik dovoli ali prepreči prejemanje piškotkov. Posameznik se strinja, da lahko Lekarna Ljubljana, kot upravljavec osebnih podatkov, obdeluje podatke o piškotkih za namene identificiranja uporabnikov spletnih strani in omogočanja strežniku, da uporabnikom zagotovi spletne strani prilagojene potrebam uporabnikov in anonimnih statističnih ocen; za namen sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne lekarne v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani in podporo elementa, kot je Zadnje ogledano. Podatki o piškotkih se lahko posredujejo tudi pogodbenim obdelovalcem: vzdrževalcu spletnega portala, vzdrževalcu lekarniškega programa ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme. Posredovanje podatkov o piškotkih je prostovoljno, če uporabnik ne želi prejemati piškotkov, ne bo mogel uporabljati nekaterih možnosti, ki jih ponuja portal Spletna Lekarna Ljubljana.

 

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

Bistveni piškotki:

 • PHPSESSID: Ta piškotek se uporablja za zagotovitev delovanja spletne strani (da se zagotovi pravilen pretok zahtev in informacij med serverji in končnimi točkami, da si spletno mesto zapomni vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, da si spletno mesto uporabnika zapomni potem, ko se je s svojim uporabniškim imenom in geslom prijavil v spletno lekarno, da se zaznajo napačni vpisi in se tako prepreči zlorabo sistemov za vpisovanje in registracijo, da se spletna stran prilagodi nastavitvam uporabnika, kot je način razvrščanja vsebine oziroma rezultatov iskanja). Izbriše se, ko zaprete brskalnik.
 • cookieconsent_status: Ta piškotek se uporablja za vašo zavrnitev/odobritev piškotkov. Veljavnost: 1 leto.
 • XSRF-TOKEN: Piškotek pomaga preprečevati napade XSRF. Med uporabnikovo sejo zagotavlja, da zahteve brskalnika, poslane na strežnik, izvirajo s tega strežnika. Izbriše se, ko zaprete brskalnik.
 • laravel_session: Omogočajo pravilno delovanje in varno rabo spletnega mesta ter avtentifikacijo uporabnika.

Manj bistveni piškotki, ki se naložijo šele po vaši potrditvi uporabe piškotkov:

 • Google Analytics (_utma, _utmb, _utmc, _utmz, _ga, _gat, _gat_newTracker, _gid): Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje podatkov o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran, ki smo jo uporabili, da bi jo še izboljšali. Piškotki zbirajo podatke v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev na spletni strani, od kod so obiskovalci prišli na spletno stran in o straneh, ki so jih obiskali. Politika piškotkov za Google Analytics.
 • Piškotki, ki se naložijo ob prijavi v spletno lekarno s Facebook računom:
  • datr, sb, lu: Veljavnost 2 leti.
  • xs, s, c_user, pl, csm, fr: Veljavnost 3 mesece.
  • fblo_275399925812248: Veljavnost 5 mesecev.

Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Zavrnitev piškotkov pomeni, da morda ne boste imeli več dostopa do določenih delov naše spletne strani.

Ali se strinjate, da spletno mesto uporablja piškotke?

 

Strinjam se z uporabo. Ne želim, da jih uporabljate.
Zapri

Copyright © 2023 Lekarna Ljubljana. Vse pravice pridržane.

Naročilo na storitev
Virtualna asistentka Živa