Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Blagovna znamka:

Melilax Adult mikroklizma 10g, 6 mikroklizm

Redna cena
12,25 €

Popusti se ne seštevajo. Cena ne vključuje stroškov dostave.

Načini plačila Dostava Osebni prevzem

Podrobno o izdelku

Medicinski pripomoček Melilax Adult mikroklizma je inovativna mikroklizma na osnovi medu, ki združuje uravnoteženo odvajalno delovanje z zaščitnim in pomirjevalnim delovanjem na rektalno sluznico. Melilax je namenjen za odpravljanje nelagodja, draženja in vnetij, ki se pojavijo zaradi obstipacije (zaprtja).

Za dvojno delovanje izdelka Melilax je odgovoren promelaxin, aktivni kompleks medu iz nektarja in medu iz medene rose, ki sta skrbno izbrana na podlagi njunih vsebnosti monosaharidov, polisaharidov in melanoidina, ki je obogaten s polisaharidno frakcijo iz aloje in slezenovca.

Melilax sproži odvajalno delovanje brez draženja in spodbudi fiziološki ter uravnotežen dražljaj za odvajanje blata. Poleg tega Melilax zaradi svojih lastnosti, ki posnemajo delovanje sluzi, in zaradi svoje viskoznosti zaščiti rektalno sluznico med odvajanjem blata, pri čemer posnema mazalno delovanje fiziološke sluzi. Te posebne lastnosti, združene z antioksidativnim delovanjem, dajejo izdelku sposobnost zaščite in pomirjanja sluznice, njegove fizikalne lastnosti pa mu omogočajo posredno protivnetno delovanje.

Melilax je namenjen zdravljenju obstipacije (zaprtja), tudi ob sočasnem razdražljivem črevesju (kot v primeru razdražljivega kolona), prisotnosti fisur (razpoke črevesne sluznice in analne razpoke) in hemoroidih.

Izdelek je primeren tudi za uporabo med nosečnostjo in dojenjem.

Navodila za uporabo
Sestavine

Sestava: Funkcionalne sestavine 73,2%
Promelaxin, aktivni kompleks različnih vrst medu in polisaharidov iz aloje in slezenovca. Vsebnost: monosaharidi ≥ 50%, polisaharidi (molekulska masa >20.000 daltonov) ≥ 0,3%.
Vsebuje tudi: hidroglicerinsko mešanico, limonin sok, eterično olje sivke.

Opozorila

Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi ali alergični na eno ali več sestavin.

V primeru dolgotrajne obstipacije (zaprtja) je nujno posvetovanje z zdravnikom, da se izključijo druga bolezenska stanja.

Mikroklizma je za enkratno uporabo, zato je ne uporabite ponovno, čeprav ste uporabili le polovico odmerka, na primer pri dojenčkih.

Hranite pri sobni temperaturi, stran od virov toplote in zaščiteno pred svetlobo.

Hranite izven dosega otrok.

Oglejte si tudi
Sikapur Med gel proti herpesu na ustnicah, 5 g
Medicinski pripomoček


Redna cena: 9,98
Sinomarin Odrasli 2,3% hipertonični nosni dekongestiv, pršilo, 125 ml
Medicinski pripomoček


Redna cena: 10,96
Aboca Sollievo PhysioLax, 45 tablet
Medicinski pripomoček


Redna cena: 11,23
Aqua Maris Talasoterapija, naravna morska sol z eteričnimi olji, 30 vrečk
Medicinski pripomoček
Jamieson izbrani izdelki -15 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 15 % popusta na izbrane izdelke Jamieson. Akcija velja do 30. 4. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana. Popusti se ne seštevajo. 

Jamieson izbrani izdelki -15 %
Priporočamo
Redna cena: 20,60
Akcijska cena s Kartico zvestobe: 16,48

Naši farmacevti svetujejo

Težave s prhljajem
Članki in nasveti

Težave s prhljajem

Prhljaj je ena od najpogostejših težav s kožo, vzrokov za njegov nastanek pa je lahko več. Kaže se s prekomernim luščenjem kože na poraščenih območjih glave. Najpogosteje na lasišču, lahko pa se pojavi tudi na bradi, v obrveh ali na drugih poraščenih območjih.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri