Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Novice

6. Festival zdravja v znamenju obeleževanja 70-letnice delovanja

 

V letošnjem letu Lekarna Ljubljana obeležuje 70 let delovanja, zato so na tokratnem festivalu pripravili tudi razstavo, ki obiskovalce popelje skozi zgodovino lekarništva in Lekarne Ljubljana.

Zgodba o Lekarni Ljubljana se je začela pisati leta 1949 z nacionalizacijo dvanajstih zasebnih ljubljanskih lekarn, a tudi te imajo svojo predzgodbo, ki sega globoko v 16. stoletje, vse do začetkov lekarništva v Ljubljani.

Lekarna že dolgo ni več prostor, kamor bi prišli le po najnujnejša zdravila ter nasvete o njihovi pravilni in varni uporabi. Z razvojem lekarniških storitev, kot sta svetovanje v okviru zdravega življenjskega sloga in pregled uporabe zdravil, lekarniški strokovni delavci zagotavljajo celovito obravnavo pacientov in strank v lekarni.

Vedno bolj pomembna postaja skrb za preventivno delovanje. In to je tudi rdeča nit našega vsakoletnega Festivala zdravja.

Skupaj z društvi in partnerji smo pripravili številne brezplačne preventivne meritve, s katerimi so obiskovalci lahko preverili svoje zdravstveno stanje: meritve glukoze v krvi, krvnega tlaka, holesterola, venskega pretoka, ogljikovega monoksida v izdihanem zraku, kostne gostote, vitaminsko mineralnega statusa, gleženjskega indeksa. Udeležili so se tudi pregleda kože in se posvetovali o njeni negi.

S farmacevti in drugimi strokovnjaki so se lahko posvetovali o aktivnostih za ohranjanje zdravja in različnih zdravstvenih težavah: svetovanje o zdravem življenjskem slogu ob diabetesu, povišanem holesterolu, visokem krvnem tlaku, zdravi prehrani, čezmerni telesni teži, osteoporozi in težavah s prostato, svetovanje ob venskem popuščanju, predstavitev programa Opustimo kajenje Lekarne Ljubljana, svetovanje o pravilni uporabi homeopatskih zdravil ter pravilni in varni uporabi zdravil.

Na voljo je bil tudi osnovni fizioterapevtski pregled in preventivno svetovanje ter svetovanje o gibanju.

Festival zdravja je bil tudi letos namenjen vsem generacijam, od tistih najmlajših do najstarejših. Otroci so izdelovali kreme, se razveselili poslikave obraza in si ogledali predstavo v gledališču kamišibaj, za starejše obiskovalce pa so pripravili gibalne aktivnosti.

Dogodek so s petjem popestrile pevke Pevskega zbora Lekarne Ljubljana in Alenka Godec Quartet.

Lekarna Ljubljana je jubilejno leto pričakala kot največji javni lekarniški zavod v Sloveniji z več kot 360 zaposlenimi v 52 poslovnih enotah in Galenskem laboratoriju, ki z zdravili ter drugimi izdelki za ohranjanje zdravja in dobrega počutja oskrbuje prebivalce 20 občin.

Vabljeni na sprehod po poti, ki jo je Lekarna Ljubljana prehodila do danes ter na ogled njene zanimive zgodbe in zgodovine lekarništva na razstavnih panojih, ki bodo do 11. septembra na Kongresnem trgu in do konca tega meseca na Gallusovem nabrežju.

Na njih so predstavljeni tudi nekateri predmeti, oprema in lekarniške posode, ki so jih nekoč uporabljali v lekarnah in jih hranijo v Zbirki Lekarne Ljubljana.

Naši farmacevti svetujejo

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja
Članki in nasveti

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja

Različne prebavne težave, kot so spahovanje, napihnjenost, bolečina v trebuhu in napenjanje, pacienti navadno pripišejo plinom v črevesju.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 15 % popusta na izbrana prehranska dopolnila Ars Pharmae. Akcija velja od 1. 3. do 31. 3. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %
Priporočamo
Redna cena: 14,99

S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri