Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Blagovna znamka: OROXID

Oroxid Forte Oralna raztopina, 250 ml

Redna cena
19,60 €

Popusti se ne seštevajo. Cena ne vključuje stroškov dostave.

Načini plačila Dostava Osebni prevzem

Podrobno o izdelku

Medicinski pripomoček Oroxid Forte Oralna raztopina je raztopina, ki vsebuje 3 % vodikovega peroksida in se uporablja za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini. Namenjena je preprečevanju in lajšanju bolezni obzobnih tkiv, kot so npr. razdražene, krvaveče in vnete dlesni. Pomaga pri lajšanju gingivitisa, parodontitisa, poškodb dlesni zaradi posegov, kot je na primer puljenje zob. Za preprečevanje gingivitisa in drugih vnetnih bolezni v ustni votlini je nujno potrebna ustrezna ustna higiena. Razvoj gingivitisa je pogojen s prisotnostjo zobnih oblog in bakterij.

Navodila za uporabo
Sestavine

Sestavine: deionizirano vodo, 3-odstotno raztopino vodikovega peroksida, Actipone PX3 (Aqua, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Zingiber Officinale Root Extract, Commiphora Myrrha Resin Extract, Echinacea Purpurea Extract Purpurea Extract), arome in stabilizator.

Opozorila

Pri uporabi na sluznici lahko vodikov peroksid v nizki koncentraciji redko povzroči občutek draženja.
V primeru preobčutljivostne reakcije ali draženja izdelek Oroxid forte prenehajte uporabljati. Občutek draženja je prehodne narave, ki po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha.
Izdelek Oroxid forte je namenjen le za lokalno uporabo v ustni votlini in grgranje. I
zdelek ni namenjen uživanju in ga po opravljenem grgranju izpljunite. Izogibajte se stiku z očmi.

Stik z očmi
Stik izdelka Oroxid forte z očesom lahko povzroči draženje, solzenje in zamegljen vid, vendar so hujše poškodbe malo verjetne. Ob stiku raztopine z očmi je treba prizadeto oko izpirati s tekočo vodo ali fiziološko raztopino ter po potrebi obiskati zdravnika.

Zaužitje
Ob zaužitju lahko izdelek Oroxid forte povzroči blago draženje sluznice prebavil, bruhanje in drisko. Ob zaužitju večje količine raztopine ter ob pojavu hujših simptomov se posvetujte z zdravnikom.

Vdihavanje
Izdelek Oroxid forte pri sobni temperaturi ne tvori znatnih količin hlapov vodikovega peroksida. Pri segrevanju ali razpršitvi raztopine lahko pride do akutnega vdihavanja vodikovega peroksida, ki lahko povzroči draženje v nosu, žrelu in dihalih.

Razlitje
Vsebnika ne odpirajte, da se vsebina ne razlije. Če pride do razlitja in raztopina pride v stik s kožo, prizadeto mesto sperite z obilico vode. Razlito raztopino s predmetov pobrišite z dovoljšno količino papirja in si nato umijte roke.

Raztopino Oroxid forte hranite pri sobni temperaturi od 5 °C do 25 °C.

Shranjujte zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Pred uporabo natančno preberite navodilo!

Oglejte si tudi
Oroxid Forte Oralno pršilo, 100 ml
Medicinski pripomoček


Redna cena: 17,20
Oroxid Sensitiv Oralna raztopina, 250 ml
Medicinski pripomoček


Redna cena: 18,01
Oroxid Forte Oralna raztopina, 250 ml
Medicinski pripomoček


Redna cena: 19,60
Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 15 % popusta na izbrana prehranska dopolnila Ars Pharmae. Akcija velja od 1. 3. do 31. 3. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Ars Pharmae izbrana prehran. dopolnila -15 %
Priporočamo
Redna cena: 14,99

Naši farmacevti svetujejo

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja
Članki in nasveti

Prebavne težave in nasveti, kako jih lajšati – napihnjenost, zaprtje, diareja

Različne prebavne težave, kot so spahovanje, napihnjenost, bolečina v trebuhu in napenjanje, pacienti navadno pripišejo plinom v črevesju.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri