Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Blagovna znamka: JOHNSON & JOHNSON

VisiClear 0,5 mg/ml, kapljice za oko, 15 ml

Redna cena
8,23 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Popusti se ne seštevajo. Cena ne vključuje stroškov dostave.

Načini plačila Dostava Osebni prevzem

Podrobno o izdelku

tetrizolinijev klorid

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke!
To zdravilo je na voljo brez recepta. Kljub temu ga morate uporabljati pazljivo in skrbno, da vam bo kar najbolje koristilo.

 • Navodilo shranite. Morda ga boste želeli ponovno prebrati.
 • Posvetujte se s farmacevtom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet.
 • Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.
 • Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Navodilo vsebuje:

 1. Kaj je zdravilo VisiClear in za kaj ga uporabljamo
 2. Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo VisiClear
 3. Kako uporabljati zdravilo VisiClear
 4. Možni neželeni učinki
 5. Shranjevanje zdravila VisiClear
 6. Dodatne informacije

1. KAJ JE ZDRAVILO VisiClear IN ZA KAJ GA UPORABLJAMO

Zdravilo VisiClear vsebuje učinkovino tetrizolinijev klorid, ki preprečuje vnetje očesne veznice. Deluje tako, da zoža žile v očesu in zaustavi solzenje oči. Zdravilo začne učinkovati nekaj minut po tem, ko smo si kapljice vkapali v oči, in njegov učinek je dolgotrajen (do 8 ur).

Uporablja se pri bolnikih z vnetjem oči, na primer zaradi dima, vetra, klorirane vode in svetlobe, pa tudi alergijskih vnetij, kot sta seneni nahod in alergija na cvetni prah. Pozitivni učinki uporabe vključujejo ublažitev pekočega občutka, draženja, srbenja in bolečine ter zmanjšanje prekomernega nastajanja solz.

2. KAJ MORATE VEDETI, PREDEN BOSTE UPORABILI ZDRAVILO VisiClear

Ne uporabljajte zdravila VisiClear

 • če ste alergični (preobčutljivi) na zdravilno učinkovino tetrizolinijev klorid ali katerokoli sestavino zdravila VisiClear,
 • če imate glavkom ozkega zakotja.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila VisiClear

 • če imate hudo srčno-žilno bolezen (npr. koronarno bolezen srca, visok krvni tlak, tumor nadledvične žleze);
 • če imate presnovno motnjo (npr. povečano delovanje ščitnice, sladkorno bolezen);
 • če imate suhi rinitis (vnetje nosne sluznice), keratokonjunktivitis (vnetje roženice in veznice) ali glavkom. Zdravila ne smete uporabljati pri glavkomu ozkega zakotja (glejte poglavje Ne uporabljajte zdravila VisiClear), pri drugih vrstah glavkoma pa ga smete uporabljati le pod zdravniškim nadzorom;
 • če prejemate druga zdravila, ki lahko zvišajo krvni tlak (npr. zaviralce monoaminooksidaze).

Izogibati se je treba dolgotrajni rabi zdravila in prevelikim odmerkom. Uporaba pri otrocih, mlajših od 6 let, in uporaba v večjih odmerkih je dovoljena le pod zdravniškim nadzorom.

Uporaba drugih zdravil
Sočasna uporaba zaviralcev monoaminooksidaze in tricikličnih antidepresivov lahko okrepi učinek zdravila VisiClear na zoženje žil in dvigne krvni tlak.

Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje
Ni znano, ali tetrizolinijev klorid prehaja skozi posteljico ali v materino mleko. Zaradi možnih sistemskih neželenih učinkov uporaba zdravila v času nosečnosti in dojenja ni priporočljiva.

Preden vzamete katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo VisiClear nima ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji. V redkih primerih se lahko po vkapanju VisiClear kapljic za oko pojavijo razširjene zenice ali zamegljen vid, kar lahko vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Zato se v teh primerih pred vožnjo z avtomobilom oziroma drugim vozilom ali pred delom z električnim orodjem ali stroji posvetujte s svojim zdravnikom.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila VisiClear
Zdravilo vsebuje konzervans benzalkonijev klorid, ki lahko povzroči draženje oči. Izogibajte se stiku z mehkimi kontaktnimi lečami. Odstranite kontaktne leče pred uporabo zdravila in počakajte najmanj 15 minut, preden si jih zopet vstavite.
Benzalkonijev klorid lahko tudi obarva mehke kontaktne leče.

3. KAKO UPORABLJATI ZDRAVILO VisiClear

Pri uporabi zdravila VisiClear natančno upoštevajte navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporaba zdravila, daljša od 72 zaporednih ur, je dovoljena samo pod zdravniškim nadzorom.

Koliko kapljic za oko VisiClear je potrebno vkapati in kako pogosto jih uporabljati?
Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let
Z lahnim pritiskom na kapalni vsebnik v obolelo oko kanite eno kapljico zdravila VisiClear dvakrat ali trikrat na dan. Pred vkapanjem odstranite kontaktne leče (glejte poglavje 2).

Otroci, mlaj ši od 6 let
Otroci, mlajši od 6 let, smejo uporabljati zdravilo VisiClear samo pod zdravniškim nadzorom.

Kako uporabljati VisiClear kapljice za oko?
Ob prvi uporabi navojno zaporko na kapalnem vsebniku odprete tako, da najprej v celoti odstranite zaščitno folijo okoli navojne zaporke. Nato ali navojno zaporko odvijte ali za otroke varno zaporko stisnite in obrnite. Vrh kapalnega vsebnika obrnite navzdol in kanite eno kapljico v obolelo oko. Pazite, da se z vrhom kapalnega vsebnika naj ne dotaknete nobene površine. Po končani uporabi lahko navojno zaporko privijete kot običajno.

Koliko časa uporabljamo VisiClear kapljice za oko?
Kapljice za oko VisiClear uporabljamo le za manjša očesna vnetja. Če zdravnik ne predpiše drugače, zdravila VisiClear ne uporabljajte dlje kot 3 dni. Če v 48 urah olajšanja ni ali se vnetje in pordelost oči celo poslabšata ali če pride do bolečine v očesu ali sprememb v vidnem polju, morate zdravilo prenehati uporabljati in se posvetovati z zdravnikom.

Vnetje in pordele oči kot posledica hudih bolezni oči, kot so okužba, tujek v očesu ali kemijska poškodba roženice, prav tako zahtevajo posredovanje zdravnika. Pri hudi bolečini v očeh, glavobolu, izgubi vida, pojavu lebdečih madežev in močni pordelosti oči, bolečini v očeh pri močni svetlobi ali dvojnem vidu se je treba takoj posvetovati z zdravnikom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila VisiClear, kot bi smeli
Če ste uporabili prevelik odmerek ali ste zdravilo pomotoma zaužili, se takoj posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Možni simptomi pri prevelikih odmerkih so: razširjene zenice, slabost, posinjelost kože in/ali sluznic, vročina, krči, hitro bitje srca, motnje srčnega ritma, zastoj srca, povišan krvni tlak, pljučni edem (nakopičenje tekočine v pljučih), motnje dihanja, duševne motnje.

Nadalje se lahko v določenih okoliščinah pojavijo znaki oslabljene funkcije osrednjega živčevja, kot so zaspanost, znižana telesna temperatura, upočasnjeno bitje srca, padec v šok in padec krvnega tlaka, zastoj dihal ter koma.

Če ste pozabili vzeti zdravilo VisiClear
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila VisiClear, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

4. MOŽNI NEŽELENI UČINKI

Kot vsa zdravila ima lahko tudi zdravilo VisiClear neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.

Občasni neželeni učinki (pojavijo se lahko pri največ 1 od 100 bolnikov):

 • reaktivna povečana prekrvavljenost očesa,
 • pekoča ali suha očesna sluznica,
 • zamegljen vid,
 • draženje očesne veznice,
 • sistemski učinki, npr. neprijetni občutki ob hitrem ali močnem bitju srca, pospešeno bitje srca, glavobol, tresenje, slabost, potenje in povišan krvni tlak.

Redki neželeni učinki (pojavijo se lahko pri največ 1 od 1.000 bolnikov):

 • razširjenost zenic.

Zelo redki neželeni učinki (pojavijo se lahko pri največ 1 od 10.00 bolnikov):

 • epitelijska keratinizacija (roženenje vrhnjega sloja celic) na očesni veznici, z zaporo solznih žlez in epiforo (nenormalnim odtekanjem solz po licih zaradi zapore solznih kanalov).

Neželeni učinki kapljic za oko VisiClear so v glavnem blagi in zaradi njih zdravljenja ni treba prekiniti. V primeru resnejših težav se prosimo posvetujte s svojim zdravnikom, ali naj z uporabo nadaljujete ali pa so potrebni drugačni ukrepi.

Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

5. SHRANJEVANJE ZDRAVILA VisiClear

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25°C.

Zdravila VisiClear ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli. Datum izteka roka uporabnosti se nanaša na zadnji dan navedenega meseca. VisiClear kapljice za oko zavrzite 4 tedne po prvem odprtju kapalnega vsebnika.

Pazite, da se z vrhom kapalke ne dotaknete nobene površine, ker bi lahko tako kontaminirali raztopino. Po uporabi je potrebno kapalni vsebnik zapreti. Zdravila ne uporabljajte, če je raztopina motna in obarvana.

Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Takšni ukrepi pomagajo varovati okolje.

6. DODATNE INFORMACIJE

Kaj vsebuje zdravilo VisiClear
Zdravilna učinkovina je tetrizolinijev klorid. 1 ml raztopine kapljic za oko vsebuje 0,5 mg tetrizolinijevega klorida, kar ustreza 0,42 mg tetrizolina.
Pomožne snovi so: benzalkonijev klorid, natrijev klorid, borova kislina (E 284), boraks (E285) za uravnavanje pH, dinatrijev edetat, prečiščena voda.

Izgled zdravila VisiClear in vsebina pakiranja
Kapljice za oko VisiClear so bistra, brezbarvna raztopina.

Zdravilo je na voljo v škatli s plastičnim kapalnim vsebnikom z navojno zaporko ali z za otroke varno zaporko s 15 ml raztopine kapljic za oko.

Način izdaje zdravila VisiClear
Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah.

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom
McNeil Healthcare (Ireland) Limited, Airton Road, Tallaght, Dublin 24, Irska Izdelovalec Janssen Pharmaceutica N.V., Turnhoutsweg 30, B-2340 Beerse, Belgija

Za vse morebitne nadaljnje informacije o tem zdravilu se lahko obrnete na predstavništvo imetnika dovoljenja za promet z zdravilom:
Johnson & Johnson d.o.o.
Šmartinska cesta 53
1000 Ljubljana

Navodilo je bilo odobreno 20.8.2018.

Zdravilo VisiClear vsebuje učinkovino tetrizolinijev klorid, ki preprečuje vnetje očesne veznice. Deluje tako, da zoža žile v očesu in zaustavi solzenje oči.

Opozorila

Pred uporabo zdravila preberite navodilo za uporabo zdravila v točki 2. Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Oglejte si tudi
Calpol 120 mg/5 ml, peroralna suspenzija, 140 ml
Izdelek je zdravilo.


Izdelek trenutno ni na zalogi

Nicorette Freshfruit 4 mg - z okusom sadja, 30 zdravilnih žvečilnih gumijev
Izdelek je zdravilo.


Redna cena: 15,30
Calgel 3,3 mg/g + 1 mg/g, gel za dlesni, 10g
Izdelek je zdravilo.


Redna cena: 8,40
Regaine 20 mg/ml, dermalna raztopina, 60 ml
Izdelek je zdravilo.


Redna cena: 47,27
La Roche-Posay Anthelios 20 % ugodneje

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 20 % popusta na izbrane izdelke La Roche-Posay. Akcija velja od 1. 6. do 30. 6. 2022 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana.

La Roche-Posay Anthelios 20 % ugodneje
Odprite srce in podprite Hišo Ljubhospica.

S poslanim SMS-om boste prispevali 5 € za Hišo Ljubhospica. Več na www.ljubhospic.si/sms

LJUBHOSPIC5 NA 1919

Ljubhospic
Priporočamo
Redna cena: 18,02
Akcijska cena s Kartico zvestobe: 13,52

Naši farmacevti svetujejo

Simptomi in zdravljenje bolezni ščitnice
Članki in nasveti

Simptomi in zdravljenje bolezni ščitnice

Ščitnica je žleza metuljaste oblike na sprednji strani vratu. V njej nastajata ščitnična hormona trijodtironin (T3) in tiroksin (T4), ki uravnavata presnovne procese v telesu.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

 • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
 • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri