Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}

Družbeno odgovorno ravnanje je sestavni del filozofije Lekarne Ljubljana in se ne odraža le v odnosu do zaposlenih, strank in poslovnih partnerjev, temveč posega v vse pore družbe oziroma lokalne skupnosti. Javna služba, ki jo Lekarna Ljubljana opravlja, je namreč skrb za zdravje ljudi, oskrba z zdravili, promocija zdravja v najširšem pomenu in spodbujanje preventive, zato v svojih enotah vsem uporabnikom zagotavljamo strokovno svetovanje, izvajamo številne meritve ter pripravljamo članke in predavanja za splošno ter strokovno javnost. Od leta 2014 organiziramo Festival zdravja, kjer je zagotovljen brezplačen dostop do znanja ter storitev vsem, ki jih potrebujejo.

Zdravja v Lekarni Ljubljana ne razumemo le kot odsotnost bolezni, temveč veliko širše: kot ravnovesje telesnih, duševnih, čustvenih, osebnih in socialnih prvin. Zato se trudimo prisluhniti potrebam lokalnega okolja, v katerem delujemo, podpreti posameznike in projekte, ki vključujejo ranljive skupine, predvsem otroke, ostarele in bolne, omogočati delovanje in razvoj lokalnih društev in organizacij, podpreti dogodke s kulturnimi in športnimi vsebinami. Tako želimo prispevati k večjemu zadovoljstvu ljudi, njihovemu polnejšemu in kakovostnejšemu bivanju. Verjamemo, da je to osnovno vodilo družbe zdravja, ki se odraža tudi v njeni ustvarjalnosti, uspešnosti in nadaljnji skrbi za najšibkejše.

Velik pečat družbeno odgovornega delovanja je zagotovo prevzem patronata nad edino hišo hospica pri nas, človekoljubnim projektom, ki ga odločevalci žal še vedno niso prepoznali kot nujno in neprecenljivo pridobitev za našo družbo.

Lekarna Ljubljana je z ustanovitvijo zavoda Ljubhospic leta 2015 presekala gordijski vozel statusnih in finančnih težav hiše in ji s tem zagotovila nemoteno izvajanje poslanstva oskrbe neozdravljivo bolnih v zadnjem obdobju življenja. Na valentinovo leta 2016 je tako hiša ponovno odprla svoja vrata. S pomočjo Lekarne Ljubljana je oskrba v hiši, ki jo neprekinjeno zagotavlja interdisciplinarni tim strokovnjakov, za vse ljudi, ne glede na kraj bivališča ali zdravstveno zavarovanje, brezplačna. Prepričani smo namreč, da je kakovostna oskrba do zadnjega dne temeljna človekova pravica in mora biti dostopna vsem. S podporo Ljubhospicu Lekarna Ljubljana sledi svojim temeljnim vrednotam, med katerimi je na prvem mestu skrb za ljudi, še posebej za najbolj ranljive člane družbe. Skrb za bolne je po našem prepričanju izraz najvišje civilizacijske norme. V dobro tistih, ki bodo mogoče nekega dne potrebovali takšno hišo, pa si bomo prizadevali za to, da njena usoda ne ostane v rokah družbeno odgovornih posameznikov, zavodov in podjetij, ampak del sistema zdravstvenega in socialnega varstva, hospic oskrba pa pravica, nad uresničevanjem katere bo bdela država.

Študentje Evropske pravne fakultete z donacijo podprli Hišo Ljubhospica
Družbena odgovornost

Študentje Evropske pravne fakultete z donacijo podprli Hišo Ljubhospica

Lani decembra so študentje Evropske pravne fakultete Nove univerze na Mestnem trgu v Ljubljani postavili praznično stojnico s kuhanim vinom in domačimi palačinkami. Ves izkupiček od prodaje na stojnici je bil namenjen Hiši Ljubhospica. Donacijo pa so v prvih dneh januarja tudi izročili. Iz rok prodekana za študijske zadeve dr. Marka Novaka, in predstavnikov Študentskega sveta fakultete sta donacijo prejela direktor Ljubhospica dr. Marjan Sedej in vodja hiše Tatjana Fink. Oba sta se v imenu Ljubhospica zahvalila za prepotrebna sredstva, ki omogočajo delovanje edine hospic hiše v Sloveniji.

 

Donacija Lekarne Ljubljana ob odprtju Lekarne Velike Lašče
Družbena odgovornost

Donacija Lekarne Ljubljana ob odprtju Lekarne Velike Lašče

Na prireditvi ob odprtju Lekarne Velike Lašče, 6. 6. 2019, je Lekarna Ljubljana podelila tri donacije, v skupni vrednosti 3.000 €. Donacije so prejeli OŠ Primoža Trubarja, Gasilska zveza Velike Lašče in Trubarjeva domačija.

Donacija Lekarne Ljubljana ob odprtju Lekarne Mirje
Družbena odgovornost

Donacija Lekarne Ljubljana ob odprtju Lekarne Mirje

Na prireditvi ob odprtju Lekarne Mirje, 8. 5. 2018, je Lekarna Ljubljana podelila štiri donacije. Z donacijo treh defibrilatorjev Ljubljanskemu potniškemu prometu nadaljuje z opremljanjem mestnih avtobusov. Donacijo v višini 5.000 € je predala Zavodu za oskrbo na domu, dve donaciji pa je namenila ljubljanskima ustanovama – Muzeju in galerijam mesta Ljubljane (7.000 €) in Cankarjevemu domu (3.000 €) za razstavo o Ivanu Cankarju.

Donacija Lekarne Ljubljana ob odprtju Lekarne pri ZD Grosuplje
Družbena odgovornost

Donacija Lekarne Ljubljana ob odprtju Lekarne pri ZD Grosuplje

Na prireditvi ob odprtju Lekarne pri ZD Grosuplje, 20. 3. 2018, je Lekarna Ljubljana z donacijami v skupni vrednosti 13.000 evrov podprla devet lokalnih organizacij: Karitas Grosuplje, Kinološko društvo Grosuplje, Ženski pevski zbor Lastovke, Rokometni klub Grosuplje, Strelsko društvo VSO, Košarkarski klub Grosuplje, Ženski košarkarski klub Grosuplje, Shotokan karate klub Grosuplje, Nogometni klub Brinje.

Donacija Lekarne Ljubljana ob odprtju Lekarne Sončni Log
Družbena odgovornost

Donacija Lekarne Ljubljana ob odprtju Lekarne Sončni Log

Na prireditvi ob odprtju Lekarne Sončni Log, 1. 3. 2018, je Lekarna Ljubljana podelila pet donacij, vsako v višini 1000 evrov. Finančna sredstva so prejeli Karitas Logatec, Kulturno društvo Pihalni orkester Logatec, Kulturno športno društvo Trate, Tekaško smučarski klub Logatec in Modelarsko maketarski klub Logatec.

Eucerin Sun -30 %

Imetniki Kartice zvestobe prejmete 30 % popusta na sončno linijo Eucerin Sun. Akcija velja od 1. 6. do 30. 6. 2024 v vseh enotah Lekarne Ljubljana in v Spletni Lekarni Ljubljana.

Eucerin Sun -30 %
Priporočamo
Redna cena: 23,11
Akcijska cena s Kartico zvestobe: 17,33

Naši farmacevti svetujejo

Repelenti
Članki in nasveti

Repelenti

Repelenti so sredstva, ki varujejo pred ugrizi klopov ter piki komarjev in drugih insektov. Navadno jih nanašamo na kožo, lahko pa tudi na oblačila in obutev. Da zagotovimo njihovo učinkovitost, jih moramo nanašati dovolj pogosto.

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri